Abuzuri secrete, dezinformare si intimidare

Se incearca „executia” lui Saftoiu pentru a intimida altii ca el care ar putea sa indrazneasca sa „defecteze” si se promoveaza o mare confuzie in randul cetatenilor.

Care-i confuzia si dezinformarea? Incadrarea abuzurilor la secrete.

Saftoiu a tradat secrete. O sustine chiar si I Iliescu, o armata de forumisti sau blogeri si Sabina Fati in editorialul Serviciile secrete si destinele presedintilor din Romania Libera.

„Ofiterul FBI care a divulgat inregistrarile puse la cale de Nixon a fost in cele din urma condamnat, in urma procesului Watergate, tocmai pentru ca nu a respectat secretul.”
spune S Fati in editorial, si un comentator o contrazice afirmand ca:
„Dna Fati,omul cheie, ofiterul FBI care a dat presei casetele,a ramas cu identitate necunoscuta pina in anul 2005,cind el avea 91 de ani.Era dir adj al FBi in 1972-W.Mark Felt-sursa wikipedia.Deci nu avea cum sa fie pedepsit”

De cand activitatea de politie politica a devenit un secret de stat care trebuie bine aparat?
Saftoiu ar putea fi condamanat ca a tainuit o ilegalitate, poate fi acuzat de complicitate si favorizarea infractorului Basescu, dar nu de divulgarea de secrete de stat sau profesionale.
Activitatea de interceptare comunicatilor adversarilor politici, nu-i un secret de stat, e ilegala daca respectivii nu faceau obiectul unui dosar penal.
Ce-i mai important apararea abuzurilor savarsite de servicile secrete sau apararea democratiei?
Cei care considera ca Saftoiu a tradat un secret, apara abuzuruile institutilor care au obligatia sa apere cetatenii si sa serveasca tara, nu sa profite de informatii.
Acuma se vede ca legislatia romaneasca nu are reglemetari prin care sa blochete practicile comuniste de politie politica.
Ele se perpetueaza pentru ca nu sunt pedepsite, nu exista stimulente pentru deconspirarea lor, pe nimeni nu intereseaza altceva decat solidaritatea de casta.
Abuzurile sunt asimilate cu activitatile patriotice, orice abuz are justificarea ca a fost facut cu bune intentii, desi se stie ca „drumul spre iad e pavat cu intentii bune”.

Ar fi bine daca episodul ar produce efecte, daca in urma declaratilor ar fi introduse in legile sigurantei nationale elemente de protectie impotriva utilizarii abuive a institutilor.
Ar trebui stipulat in lege, ca institutile servicilor secrete, daca intra accidental in posesia unor informatii cu caracter politic, sa nu aiba voie sa le furnizeze sefilor, chiar daca ele sunt solicitate.
Interceptarea comunicatilor adversarilor politici sau economici este un act ilegal si cei care au cunostinta de astfel de practici ar trebui sa fie obligati prin lege sa le deconspire.

Anunțuri

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

5 Responses to Abuzuri secrete, dezinformare si intimidare

 1. Karina says:

  Nu atata timp cat legile sigurantei nationale, varianta agreata de Basescu, sunt facute in laboratoarele lui Iulian Vlad, mai exact de subordonatii lui.
  Uite inca un text de opinie:
  http://www.adevarul.ro/articole/se-asculta.html

 2. Gheorghe says:

  Merci de link. Am scris si eu un comentariu la articol.

 3. ROBERT HORVATH NEW YORK says:

  UN WATERGATE ROMANESC
  (Atac banditesc la New York)

  Serviciul de Informaţii Extern

  Domnule Director Răzvan Ungureanu,

  Acum doi ani a avut loc o spargere la studioul meu de film din Manhattan. Pagubele materiale au fost grele (furtul a 4 computere), iar cele artistice irecuperabile, reprezentând munca a mai multe luni de producţie. Faptul că mi-a dispărut carnetul de telefoane şi câteva fotografii din sertar a făcut să realizez imediat ca tâlhăria a fost mâna „serviciilor”. Pentru a deruta poliţia au avut loc spargeri similare la diferite etaje şi chiar la diferite adrese din Chelsea, Cartierul galeriilor de artă unde se afla studioul meu. Protestul meu adresat consulului Pavoni nu a avut nici un rezultat, pentru că nu am avut nici o dovadă palpabila în sprijinul afirmaţiilor mele. Spre surprinderea mea şi a detectivilor poliţiei, dovadă a venit prin apariţia pe internetul romanesc a unei fotografii, sustrase din studioul meu. Pe unul dintre blogurile deschise pe numele meu de noua securitate pentru a crea derută, apare un colaj fotografic în care eu sunt plasat alături de cunoscutul jurnalist Bădin de la Antena 3. Remarcabil este faptul că nu am întâlnit niciodată această persoană şi nu am avut cu ea nici o relaţie profesională sau de altă natură. Singurul lucru care ne uneşte este faptul că suntem ţinta continuă a atacurilor instituţiei conduse de dumneavoastră şi a faptului că suntem mereu deconspiraţi ca spioni. Nu se dau informaţii pentru cine spionăm, dar acest colaj primitiv este prezentat ca un document al întâlnirii noastre subversive. Vă rog deschideţi la: http://roberthorvath-cineast.blogspot.com/2008_09_01_archive.html. Deoarece cazul de mai sus depăşeşte nivelul poliţiei metropolitane, am contactat FBI-ul, căruia i-am cerut protecţia. Pentru ca soţia mea este cetăţean japonez, s-a atenţionat serviciul de specialitate nipon. Realizând imediat caracterul de gansterism politic, absolut toate persoanele cu care am discutat subiectul, au făcut referiri la WATERGATE, pentru ca o operaţie de aceasta anvergură trebuie să aibă aprobarea la cel mai înalt nivel. Este vorba de o mişcare disperată de a-l salva pe Patapievici şi clanul din jurul preşedintelui. Un scandal politic de asemenea factura se ştie cum a începe dar nu se ştie cum se termină. Dar precis aduce prejudicii intereselor şi imaginii României. Vorbind despre bloguri, trebuie să atrag atenţia că furtul de identitate este o infracţiune serioasă, care este pedepsită de lege. Pentru că s-au deschis cinci bloguri pe numele meu, vă rog să le închideţi cât mai repede, până când nu va fi târziu pentru libertatea dumneavoastră şi bugetul instituţiei pe care o conduceţi. Trebuie să menţionez că nu posed şi nu am deschis nici un blog. Site meu de artă este Devagallery.

  Domnule director,

  Ştiu că dispreţuiţi pe români, în general, iar pe cei din afara graniţelor în special, considerându-i ca un fel de cetăţeni de mâna a doua. Înţeleg că vă consideraţi deasupra legilor şi aveţi convingerea că, atât cât Băsescu este preşedinte, nu veţi păţi nimic, indiferent de nemernicia care o faceţi. Totuşi este greu de înţeles cum o persoană sofisticată şi cunoscătoare a uzanţelor internaţionale (fost ministru de externe) să coordoneze o acţiune care a început cu un jaf pe teritoriul Statelor Unite, un stat suveran şi considerat aliat. Oare nu aţi fost informat că sunt de 30 de ani cetăţean american şi că, dacă spargeţi o companie americano-japoneză, veţi pierde imunitatea diplomatică? Poate avocaţii din jur vă vor explica faptul că sustragerea de documente şi întrebuinţarea lor în scopuri politice este considerată, aici, ca o acţiune criminală. Sunt convins că, la fel ca toţi şefii de bandă prinşi asupra faptului, veţi declara că sunteţi inocent. Totuşi, trebuie să explicaţi coerent şi logic cum o fotografie închisă în sertarul meu, din studioul meu din New York, a străbătut oceanul, ajungând pe un blog creat de serviciul special! Faptul că SIE, serviciul condus de dumneavoastră, a fost involvat în desfăşurarea expoziţiei AL-QUEDA a cetăţeanului arab Amar Marvan ANBAKI, sub pretextul unei expoziţii ICR, face ca situaţia să fie cu totul explozivă.

  Domnule director,

  Vreau să vă dau, în încheiere, un sfat folositor. Deschideţi o anchetă, daţi vina pe ceilalţi şi imediat demisionaţi sub motivul propriei incompetenţe. În cazul contrar, nu rămâne decât să vă doresc o puşcărie uşoară…

  Robert Horvath DEVA
  New York

 4. Lilick says:

  Aoleu! Te-a descoperit si pe tine „cosmarul” care a postat mai sus? 🙂

 5. Gheorghe says:

  Se pare ca da.
  Sa-l trec la spam?

%d blogeri au apreciat asta: