O aripa FSN-ista ?

FSN-istii cauta sa recupereze electoratul dezamagit.
E clar ca PSD-ul, dar mai ale PD-L-ul, au pierdut electorat dupa alianta actuala.
Ce se gandesc ei, sa faca un partid care sa colecteze dezamagitii si voturile electoratului pacalit.
Daca ar introduce sistemul electoral uninominal majoritar ca sa ramana trei partide in Parlament, adica doua mari si unul minuscul, exista riscul ca unul din partidele mari sa fie PNL-ul, si foarte probabil partidul minuscul sa fie PD-L-ul.
Ca sa nu creasca PNL-ul se cauta o solutie de racolare a electoratului debusolat.

Rebelii din PSD vor infiintarea unei noi formatiuni politice conduse de Adrian Severin – ZIUA
Alianta nemultumitilor
Surse apropiate PSD au spus ca in momentul de fata se ia in calcul infiintarea unui nou partid, care sa nu fie socialist cum si-ar dori Ion Iliescu, dar, oricum, sa fie de stanga.
..
Se mai zvoneste ca din noul partid vor face parte Codrin Stefanescu, cel mai vocal si curajos opozant al aliantei guvernamentale, Dragos Dumitriu, Cristian Popescu Piedone, Marius Marinescu, toti de la PC, Gheorghe Flutur impreuna cu o serie de alti politicieni din aripa Stolojan, umilita de nenumarate ori de PD, actuali peremisti ca Lucian Bolcas sau Gheorghe Funar si o parte din liderii PNL, care, in cazul in care nu-l vor detrona pe Tariceanu la Congres, iau in calcul noua constructie.

Anunțuri

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

11 Responses to O aripa FSN-ista ?

 1. Karina says:

  Foarte interesant!

 2. Riddick says:

  Ies scantei dupa Congrese. Patricienii si Iliescienii vor iesi cam sifonati.

 3. Gheorghe says:

  Am scris eu pe undeva pe forumuri, ca in prima faza a luptei in anii ’90 au incercat, si in cea mai mare parte au reusit, sa elimine partidele istorice, sau sa le aduca intr-o situatie noncombat, si apoi se vor razboi intre ei, pentru ca o lupta se termina cand ramane un singur invingator.

 4. Riddick says:

  A. Severin este agentul Internationalei Socialiste pentru Romania. Cat timp va fi Basescu presedinte (adica urmatorii 6 ani) nu va face parte din Guvern. Chestia cu alaturarea lui Flutur si a grupului de la Cluj sunt gulgute, ei fiind deja alaturati.

 5. Gheorghe says:

  Esti optimist cu al doilea mandat al lui Basescu.
  Probabil ca si cei din jurul lui stiu ca nu va lua al doilea mandat cu Lenuta si cu Boc alaturi, si „sobolani parasesc corabia care se scufunda”, sarind intr-o salupa care in timp sa devina nava.
  Probabil ca PSD-iul si PD-L ul se vor reorganiza, respectiv o parte din PSD-isti vor migra spre PD-L ca sa ramana la guvernare, altii vor ramane langa Iliescu si Hrebenciuc, si unii vor forma al treilea partid FSN-ist in jurul PC, care va oscila si va face o alinta cu cei care le ofera conditii mai bune.
  Metoda de a infinta un partid, care sa negocieze o fuziune si implicit posturi pentru lideri lui, este deja o poteca batatorita.

 6. Riddick says:

  Chestia este ca Piratul are deja majoritatea, asa ca o eventuala inlocuire devine operationala abia dupa 4 ani, la noua desemnare de prim-ministru. Dar investitiile pe termen lung…

 7. Gheorghe says:

  Majoritatea lui e instabila, e in coborare.
  Adversarii nu trebuie sa faca nimic, doar sa astepte sa-si dea cu stangu-n in dreptu, si o sa beneficieze de votul negativ ca Nastase. Electoratul o sa prefere un altul, oricine „numai Base nu”.

 8. Riddick says:

  Vorbeam de majoritatea din Parlament. Credeam ca ai inteles .

 9. Gheorghe says:

  E valabil si pentru majoritatea din Parlament, care se poate reconfigura chiar in cursul anului 2009.
  Crezi ca parlamentarii, care sustin acum guvernul, daca vor primii alte avantaje nu vor schimba macazul?
  Parlamentarii nu sunt indivizi cu caracter, ei au interese si interesele se pot modifica in timp.

 10. bogdan ilasc says:

  sincer nu cred ca se va intampla asa ceva…este foarte greu sa construiesti acuma un partid, si nu stiu daca acesta si-ar gasi culoarul pe care sa alerge

 11. Gheorghe says:

  Cum aproape toate partidele au aceeasi oferta, adica ofera lideri. Un partid nou cu alti lideri ne erodati, e considerat o alternativa de catre multi politicieni si pseudoanalisti politici.
  Eu cred ca un partid nou s-ar putea lansa cu sanse, daca ar iesi cu o oferta de masuri concrete si credibile, pentru ca oamenii asteapta masuri, nu mai cred in lideri.
  Masurile nu pot fi generate instantaneu, ele trebuie incubate intr-o forma civica.

%d blogeri au apreciat asta: