Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti.

PDL-istii repeta cu insistenta ca Basescu e „genial”, un mare om politic, pentru ca el a facut din PD un partid mare.
Ultimul care aduce elogii de acest fel este nimeni altul decat T Paleologu, care sustine ca: Theodor Paleologu: Băsescu, „o pleaşcă… a căzut peste noi şi ne-a adus la putere”

„Este foarte important să ne concentrăm pe munca de definire doctrinară, pentru că avem o problemă din cauza alianţei cu PSD (…) şi pentru că succesul nostru e în mare măsură datorat unei persoane, care e persoana preşedintelui. Tocmai de aceea e o mare provocare pentru noi să fim la înălţimea acestui noroc care a căzut peste noi. E o pleaşcă de care trebuie să fim conştienţi. Lucru acesta nu se mai întoarce aşa uşor, să ai pe un Băsescu care îţi ridică poporul şi te aduce la putere prin charisma lui.(…) Suntem unde suntem, în mare măsură graţie charismei unui lider politic care nu e etern şi căruia nu trebuie să-i tăiem noi craca de sub picioare”, a explicat Paleologu. El a apreciat că şeful statului este „un paradox” – a devenit „eroul dreptei”, deşi nu reprezintă „un om structural de dreapta”, pentru că a ştiut să îşi apropie idealurile liberale.

Sa recapitulam datele ca sa nu fim aburiti aiurea in tramvai.
La sondajele anterioare alegerilor din 2004 PD-ul era la o cota de 1/2 din cota electorala a PNL.
Basescu a ajuns la putere intr-un mod „chinuit”, obtinand cateva sute  de voturi mai mult decat Nastase, si asta dupa o manipulare cu frauda electorala intre cele doua tururi, si dupa ce baronii PSD au simulat pasivitatea.
Nu Basescu a adus PNL-ul la putere, lucrurile au fost invers. PNL-ul si mai ales votul negativ acordat PSD-ului si arogantuli Nastase au adus la putere opozitia, din care facea parte si Basescu.
PD-ul si Basescu au crescut dupa ce Basescu a ajuns presedinte, gratie faptului ca a avut in subordine servicile secrete si DNA-ul, primele facandu-i o agresiva si profesionista campanie de imagine, prin oamenii acoperiti din mass-media, aceiasi care l-au invins mediatic pe E Constantinescu.

Practic Basescu si PD-ul s-au plafonat la 30%-33% din electoratul de 33% prezent la urne.
Doar in jur de 10% din electorat face parte din cei care au incredere in Basescu si in PD-L.
Desi servicile s-au chinuit, si desi Basescu a beneficiat de loby-ul unor persoane cu prestigiu, ca Liiceanu, Cărtărescu, Plesu, Hurezeanu si mai nou Paleologu, el nu poate creste politic pentru ca „materialul” e de slaba calitate, iar mesajele nu mai sunt credibile.
Persoanele care-i fac loby nu fac decat sa se decrebilizeze, fara a-i transfera „prezidentului” o parte din credibilitatea lor.
Multi care i-au cunoscut caracterul l-au parasit.
Pana si sotii Saftoiu, care au lucrat la imaginea Presedintelui, au renuntat sa mai spere in „viitorul lui luminos”.
Basescu a ramas inconjurat de fanatici, de cativa profitori din PD-L si de persoane care „isi fac datoria”.

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

One Response to Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti.

  1. Lilick says:

    Perfect. Nu am ce sa comentez. Poate doar sa ma intreb ce se va intampla cu acesti profitori dupa ce nu vor mai avea ce sa pupe. Citeam o carte in care e descrisa o sedinta a Uniunii Scriitorilor din anii 80. Erau cativa care puneau si atunci EXACT aceasta problema.

%d blogeri au apreciat asta: