Politica de S.R.L.

Recentele evenimente din PNL confirma cele afirmate de taranisti referitoare la liberali, cum ca ar fi oportunisti, ca nu pun demnitatea si principiile inaintea intereselor, si ca „joaca la doua capete”.
Pare singura explicatie logica a miscarii recente din PNL.
Liberalii par sa fi facut un aranjament cu PSD-ul, in care recunosc si accepta PSD ca partid suveran si PNL-ul in pozitia de partener secund.
Cred ca liberalii care au avut o alta optica despre demnitatea in politica au fost eliminati, pentru ca incurca pe „pragmatici” si pun in pericol „marsul triumfal” al PNL-ului spre potitia de al doilea partid din Romania.
PNL-ul s-a FSN-izat prin abandonarea principilor in favoarea intereselor.
Ramane de vazut daca noua politica va atrage mai mult electorat decat cel pe care-l pierde, care din lehamite nu se va mai prezenta la urne.

Cineva sesiza ca electoratul urban nu se mai prezinta la urne pentru ca toate partidele au acelasi mesaj populist, aceeasi campanie mediatica anosta prezentata cu emfaza, si ca alegerile se castiga in mediul rural, pe mana baronilor, a fostilor presedinti de CAP, si primari corupti. O schimbare de directie in politica ar fi posibila prin atragerea electoratului urban, mai informat si mai cultivat.
Electoratul urban nu poate fi atras daca-l tratezi cu dispret, ca pe un electorat incapabil sa discearna politicianismul de politica.
Politicienii nostrii, care se considera oameni de afaceri, nu inteleg ca exista o mare diferenta intre managementul politic si cel al afacerilor.
In afaceri se opereaza cu bani, motivarea se face financiar.
In politica se operaza cu respect, in functie de cat respect oferi atata respect si sustinere primesti.
In politica membrii partidelor nu primesc stimulente materiale ei contribuie cu resura timp, cu idei si abia in final cu bani. Daca li se acorda atentie, daca ideile lor sunt luate in considerare investesc timp in activitatea partidelor.

Partidele romanesti functioneaza ca SRL-uri si se bucura de respectul unui SRL.
Daca am avea manageri politici adevarati ar functiona ca SA-uri si partidele ar avea alta sustinere in electorat.
Eu cred ca exista electorat care asteapta o alternativa la actualele partide FSN-iste si FSNizate, exista potential nevalorificat, dar inca disperarea nu i-a facut pe romani sa se mobilizeze, deci e loc pentru „si mai rau”.
Poate anul 2009 sa-i trezeasca si sa-i pregateasca psihologic pe romani pentru o alta atitudine civica, sa treaca de la pasivitate la activitate si de la pasiune la realitate.

Anunțuri

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

8 Responses to Politica de S.R.L.

 1. Chat Noir says:

  Ca sa ne trezeasca poate ar trebui sa vina cu o oferta mai buna (pentru cei care nu sunt „masa amorfa”). Oricum esti pe lungimea mea de unda. Chapeau !

 2. Dceceneu says:

  Sunt atat de slabi in resurse umane incat nu are cine sa vina cu o oferta mai buna.
  Partidele politice, din ’90 pana in 2009, in loc sa creasca, s-au depopulat pentru ca au neglijat dezbaterile, si nici o persoana care se respecta nu-si pierde timpul intr-un club de taclale cu pensionarii.

 3. Poclid Ionut says:

  3. M-am decis sa fac un inventar al membrilor de partid din Botosani care au ramas fideli aceleiasi formatiuni politice de cind s-au lansat pina azi. Cred ca sint maxim 10. Problema nu e ca se depopuleaza. Vin altii pina la urma. Problema e calitatea celor care vin si calitatea celor care ramin. Intelectuala evident. Vin oameni din spate din ce in ce mai slab pregatiti, se promoveaza pe cumatrie pe bani pe interese. Iti vine sa crezi ca pina inainte de alegeri Botosaniul avea un 2 vicepresedinti de Consiliu Judetean care nu aveau impreuna 12 clase? Acum unul e deputat.
  Partide SRL: PNG care a dat faliment, PUR, PDL cu actionar majoritar Basescu si PSD da acolo nu se prea impaca actionarii intre ei. La PNL s-a reusit o majorare de capital si unul din actionari a ramas in minoritate, fara drept de decizie patrimoniala. Acesta este falimentul politicii romanesti la care sintem nevoiti sa asistem legati de miini si de picioare, eventual doar bind o bere in fata televizorului.

 4. Dceceneu says:

  Eu am participat la actiunile unui partid istoric in ’90-’92, si am vazut ca erau oameni entuziasti, si erau destul de multi. Aceeasi situatie in AC.
  Am trecut recent pe la sediu AC si am vazut aceleasi 5-6 personaje din urma cu patru ani, cu functii in conducere, care nu au nici o activitate. Se aduna saptamanal sa se vada la fata, si sa discute o jumatate de ora pe marginea unui subiect din presa.
  Partidele nu au nici un comunicat de presa, nu au nici o dezbatere pe probleme locale sau generale. Nu vorbesc de partidele istorice. Nici PSD-ul sau PD-L-ul nu au dezbateri, iar conferinte foarte rar. Atunci liderii vorbesc in numele partidului desi nu au consultat membrii de partid.
  Aceasta lipsa de comunicare a facut ca multi entuziasti sa paraseasca partidele, si numarul membrilor cotizanti s-a redus fata de ’90. Partidele s-au populat cu oportunisti, si s-au stabilizat numeric dupa 2000. Cei care nu mai spera la avantaje pleaca si vin alti naivi.

 5. Ionut Poclid says:

  La BT pe cei de la PNT si p[e cei de la Romania Mare ii dau afaradin sedii ca n-au avut bani sa-si plateasca chiriile.

 6. Lilick says:

  @Gheorghe

  @off-topic, iti raspund aici la un comm pe care l-ai lasat la Roxana:
  Nu sunt multi specialisti in Comitetul Executiv al Comisiei Trilaterale. De aceea as spune ca mai degraba personajul despre care vorbim e cu mult deasupra serviciilor. Asta stie si Emil, si de aceea probabil l-a mentionat.

 7. Dceceneu says:

  @Lilik – Nu-i contest pregatirea dar i s-a creeat un mit.
  Exista si alti specialisti poate tot atat de buni, dar nu au vizibilitate publica.
  Si lui Stolojan i s-a creeat o aura de mare specialist, si cand am citit platforma program a PLD mi-am dat seama ca e o mediocritate si el si Stoica. Daca erau oameni cu viziune nu ar fi iesit in public cu niste idei submediocre.
  Constantinescu a spus in urma cu cativa ani ca a fost un grup de specialisti scoliti in occident, pregatiti de servile secrete externe, sa preia puterea dupa caderea lui Ceausescu. E vorba de grupul Torcadero daca retin bine, din care face parte si Isarescu. Din cauza ca face parte din cercul initiatilor a fost mentinut in functie, si nimeni nu i-a contestat mandatul.

 8. gabimihaela says:

  Pentru tine, prietena. nevasta…
  Toata viata mea (de pina cum) am fost de principiul, ce nu sti nu te omoara. Totusi o diagnostigare prococe a cancerului de sin este importanta. Adevarat avem self examination, dar o mamograma este esentiala daca ai 40 ani si peste. pe site-ul meu am postat in detaliu ce inseamna, cum poate fi prevenit si cum poate fi combatut cancerul de sin. Nu uitati, camcerul de sin paote fi “vindecat”.
  pe site-ul: http://gabimihaela.wordpress.com/
  sint ceva detalii si in citeva zile or sa apara si informatii legate de cancerul de col uterin si oiportunitatea vaccinului contra cancerului de cdol.

%d blogeri au apreciat asta: