E buna si criza la ceva!

Lumea e ingrijorata de criza, dar ea are si aspecte benefice.
– Ii invata pe cetateni sa-si administreze veniturile cu prudenta, sa-si faca resurse pentru zile negre in diferite investitii, sa nu se mai conduca dupa filozofia astazi sa-mi fie bine, maine vad eu ce va fii, sa nu aiba incredere in bancheri, sa nu mai fie supra optimisti cand contracteaza credite.
– Mai erodeaza din credibilitatea politicienilor.
– Ii face pe finantatorii partidelor politice sa se bata intre ei pe resursele in scadere, ceea ce poate fi in avantajul cetatenilor.
– Ii obliga pe investitorii romani sa puna pret mai mare pe specialisti, in detrimentul celor loiali dar incompetenti.

Basescu inteleg ca-i ingrijorat ca guvernul nu are bani sa plateasca finantatorii campaniei electorale cu contracte preferentiale, pentru ca toate sumele se duc pe salarile bugetarilor.
Nu-si permite sa le taie salarile la bugetari, sau sa faca reduceri masive de personal inainte de alegeri, pentru ca-si „taie craca de sub picioare.”

In orice caz dupa alegeri se anunta restructarari de anvergura.
Economia care absorbea fonduri din privatizare si le circula spre consum, prin intermediul aparatului administrativ si a firmelor capusa, nu e capabila sa sustina consumul la nivelul anilor trecuti.
Daca nu ai economie care sa produca competitiv nu poti avea consum, asa ca restructurarea economica pe alte coordonate se impune impotriva vointei politicienilor.

Anunțuri

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

2 Responses to E buna si criza la ceva!

 1. Chrysthyan says:

  Eu nu stiu cine naiba a avut ideea de a face alegeri parlamentare si prezidentiale separat.
  Pentru ca acum, daca Basescu nu s-ar chinui sa fie iar presedinte am simti criza pana in oase.
  E ciudat cum PDL a ajuns sa lucreze pentru clanul Basescu, sa renunte la demnitatea lor de oameni incercand din rasputeri sa bage gunoiul sub pres.

 2. Deceneu says:

  Ideea de a decupla alegerile prezidentiale de cele parlamentare nu-i rea, pentru ca alegerile prezidentiale deturna dezbaterea de la progamele partidelor la calitatile candidatilor la presedentie.

  In Romania campania electorala e continua, pentru ca politicienii nu sunt intr-o competitie periodica, sunt intr-o „corida”/lupta continua care inceteaza cand ramae un singur partid sau o alianta de doua partide fratesti.
  Au introdus sistemul electoral uninominal tocmai ca sa evite angajamentele pe reforme concrete la nivel de partid, si vor sistem majoritar ca sa ramana doua partide mari.

  Ca dovada in timp de criza PD-L-ul are alte prioritati, respectiv sa schimbe legea electorala asa cum viseaza Basescu, ca sa elimine PNL-ul din Parlamet.

  PNL-ul ar trebui sa faca alianta cu PNTCD-ul pe proiecte concrete de consolidare a democratieie, democratie pe care cele doua partide ale trandafirilor vor sa o suprime.

%d blogeri au apreciat asta: