Fara comentarii

Iuliu Maniu despre blestemăţie

„… avem intâi nevoie de oameni de caracter şi oneşti şi numai pe urmă de oameni pricepuţi in conducerea treburilor publice; intre un hoţ fără caracter, dar priceput şi intre un om cinstit, dar mai puţin priceput, eu am preferat toată viaţa pe acesta din urmă. Astfel de oameni sunt mai de nădejde decât secăturile obraznice cărora nu le sticlesc ochii decât după afaceri; (…) cum am putea noi astăzi, in calitatea noastră de conducători, să dăm cu piciorul acestor caractere şi să aşezăm peste ei pe toţi pungaşii care i-am dat afară?

Eu cât voi fi la conducerea partidului nu voi admite niciodată o astfel de blestemăţie”.

Iuliu Maniu
Dobreşti, 22 iulie 1944

Citat din Dreptatea, nr. 91

Corneliu Coposu: „Toata tara este impotriva dumneavoastra. Sunteti odiosi. Toti va urasc. Toti va detesta. Nu veti realiza nici cinci procente din voturi.”

Comunistul: „Este adevarat ca nu avem popularitate. Recunosc ca suntem detestati. Recunosc ca reprezentam o minoritate politica neinsemnata. Dar vom realiza majoritati electorale!”

(Dreptatea, nr. 91 din 26 mai 1946, p. 1.
Articolul „De vorba cu un comunist”.)

Anunțuri

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

2 Responses to Fara comentarii

  1. Chat Noir says:

    Fără comentarii … dar nu mă pot abţine. Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu – ultimii doi mari oameni politici pe care i-a avut România. Dă Doamne să mai apară unul !

  2. Deceneu says:

    Fara comentarii in mesajul postat nu la adresa celor spuse de cei doi oameni politici.

    Nu trebuie sa ne punem speranta in aparitia unor oameni mari, pentru ca sistemul actual va face tot ce poate sa-i murdareasca si sa-i trimita in anonimat, chiar daca ar exista.
    La polul opus se situeaza persoanele care se bucura de mediatizare pozitiva, prezentati ca „oameni de succes”, care in realitate, s-au imbogatit pe seama mai multor „Un infractor de stat”

%d blogeri au apreciat asta: