Megatepe clasice FSN-iste!

Basescu, in discursul de astazi, a fost foarte ofuscat pe birocratii de la Bruxelles, care intarzie acordul majorarii de capital la CEC Bank.
Nu am inteles de ce nu se pot derula imprumuturile prin orice banca, de ce CEC Bank e singura care ar putea ajuta IMM-urile.
Daca proiectul de afaceri al IMM-urilor e viabil orice banca ar trebui sa fie bucuroasa sa dea credite.
Daca afacerea creditata e falimentara, atunci CEC Bank acorda creditul la indicatii politice si se ajunge in situatia crahurilor bancare ale bancilor romanesti din anii ’90.
De ce a trebuit sa privatizam bancile si am ajuns fara banci romanesti?
Institutile financiare au solicitat privatizarea, pentru ca politicul sa nu mai poata influenta bancile, care devenisera supapa prin care „hemoragia” fondurilor se ducea spre clientela politica, prin credite preferentiale neperfomante.
Acum ne intoarcem de unde am plecat.
Il punem pe expertul Stolojan sa adminstreze fondurile imprumutate de la FMI, UE si BERD, ca pe vremea lui Iliescu.
Inteleg ca FSN-ul s-a intors la putere, dar si cu aceleasi metehne: megatepe bancare, impozitare progreziva, fiscalitate marita.

Update Se dovedeste ca reprosul lui Basescu a fost gratuit si ipocrit.

Premierul Boc l-a mintit pe Basescu
„Autoritatile romane nu au informat Comisia in legatura cu recapitalizarea CEC. Comisia a descoperit singura acest lucru si au fost serviciile Comisiei cele care au contactat, informal, autoritatile romane la jumatatea lunii martie, nu invers”, se arata intr-un raspuns transmis de serviciul de presa al Comisiei, citat de Mediafax.
Potrivit CE, calitatea informatiei oferita pana in prezent de autoritatile romane este insuficienta pentru a permite Comisiei sa evalueze daca recapitalizarea CEC constituie un ajutor si daca, in cazul unui raspuns afirmativ, acesta este compatibil cu dispozitiile Tratatului CE.

Reclame

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

2 Responses to Megatepe clasice FSN-iste!

 1. snake says:

  nu ma pricep la chestiile astea, dar logic intreb si eu: de ce a trebuit sa vindem toate bancile pe 2 lei, toata industria, toate bogatiile solului si subsolului, bucati din liniile ferate, societatile care presteaza servicii publice (apa, gaz, electrica…)? zau daca am prins vreun spil pe-aici cu exceptia spagilor incasate la „privatizari” ! ca-n codru, ce mai!

 2. Deceneu says:

  Trebuiau privatizate pentru a nu mai fi utilizate ca sursa de imbogatire a clientelei politice, pentru ca nu am avut o clasa politica responsabila si morala.

  Politicienii au facut privatizarea in ritm lent, ca sa aiba timp sa paraziteze cat mai mult societatile comerciale.
  Bancile au fost privatizate dupa ce au fost devalizate, societile comerciale dupa ce au ajuns in pragul falimentului, padurile s-au retrocedat dupa ce le-au taiat si au retrocedat dealurile goale, locuintele dupa ce era intocmit contractul de vanzare cu speculantul.

  Societatile cu statut de monopol local, au fost transformate in regii autonome, parazitate de clientela baronilor locali.

  Daca nu se privatizeaza sa ia spaga, le paraziteaza.

%d blogeri au apreciat asta: