Singura solutie inca o „revolutie”

In ‘89 revolta cetatenilor a fost urmata de o semirevolutie, care a continuat cu evolutia spre o societate polarizata de tip latino-american, o evolutie care produce frustrare si tensiuni sociale.
Momentan frustrarea se menifesta prin absenteism la vot.
Criza economica poate provoca o „explozie” si o reasezare a puterii pe alte coordonate.
Alti politicieni nu pot apare acum, pentru ca actualii, utilizand institutile statului si forta financiara blocheaza concurenta politica.
Masurile de reforma care ar viza o economie sanatoasa nu sunt in interesul celor de la putere.
Interesul lor este eliminarea firmelor mici si mijlocii, pentru a genera o stare de monopol, care sa le asigura stabilitatea economica.
Interesul societatii, respectiv dezvoltarea clasei de mijloc este opus interesului finantatorilor clasei politice.
Politicienii care nu au interese economice, chiar daca stiu ce e bine pentru Romania, nu pot face nimic, pentru ca sunt implicati, sunt santajabili, sau sunt voci izolate in “echipe” cu interese contrare.

Andreea nu a putut impune ideea brainstorming-ului la nivel de guvern si a luat actiunea pe cont propriu, si atunci cum ar putea impune guvernului solutile rezultate?

La propunerea blogerilor de eradicare a coruptiei, “STOP JAFULUI PUBLIC”, Andreea da solutia Basescu „NU MAI DATI SPAGA” formulata „EU NU PLATESC SPAGA”.
Cum naiba sa nu mai dai spaga daca altfel nu poti sa-ti obtii drepturile, nu poti beneficia de un tratament normal, si cu spaga iesi mai eficient decat fara ea?

Mingea rezolvarii coruptiei este in curtea puterii, solutia este adoptarea de masuri care sa-i faca pe cei care primesc spaga sa le treaca frisoanele pe sira spinari, la gandul ca ar putea fi prinsi, si sa incurajeze denuntarea celor care fac presiuni sa le dai spaga, sau celor care primesc spaga ca sa rezolve o probleme de servici.
Apelul la constina la moralitate e sublim, dar realitatea te obliga sa te adaptezi.
Strainii care vin in Romania dau spaga, si romanii care traiesc in occident au renuntat la ea pentru ca acolo nu functioneaza, si nu functioneaza pentru ca se iau masuri drastice.
Mediul il face pe om sa adopte un comportament adecvat, iar mediul e guvernat de legi si de functionalitatea institutilor statului.
Din afirmatile oficialilor europeni rezulta ca legile nu sunt proaste, dar nu sunt aplicate, adica institutile nu functioneaza.
Institutile nu functioneaza pentru ca functionarii nu sunt motivati si nu sunt motivati pentru ca daca ar fi, atunci subalternii nu ar mai executa cu obedienta dispozitile sefilor, deci sefii si sefuletii nu ar mai avea acea putere discretionara de astazi.

PS .Mesajul de mai sus l-am postat la concursul de pe blog-ul Andreei Vass.

Reclame

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

3 Responses to Singura solutie inca o „revolutie”

  1. „Inca o revolutie”, nu-mi place pentru ca ultima nu a fost o revolutie! Revolutiile pot si trebuie sa fie pasnice, cu un program „batut in cuie”, simplu, usor de comunicat si realizat. De pus in practica nimic mai simplu: in noiembrie se voteaza unul „nou”, tip d-l Duda, care ar pricepe ca are o sarcina de dus la bun sfarsit.

  2. Deceneu says:

    Rovolutie inseamna schimbare, si evenimentele violente din decembrie ’89, au fost insotite si de o schimbare.
    Pluripartidismul este o cucerire revolutionara incontestabila, dar pierde teren prin concentrarea in doua partide cu aceeasi coloratura.

  3. Eu sunt impotriva TUTUROR partidelor, ca expresie a cercurilor afaristice, impinse numai de cautarea profitului. Numai pronuntand cuvantul PROFIT, imi vine o senzatie de sila ! Nu asta trebuie sa stea la baza societatii omenesti !
    Deci este nevoie de o „evolutie” catre „altceva” !

%d blogeri au apreciat asta: