Autoritatile protejeaza coruptia

Subiectul coruptiei din Romania este omniprezent in mass-media, dar rezultatele sunt nule pentru ca, doar se vorbeste de coruptie, dar nu se iau masuri pentru a stopa fenomenul. Tema coruptiei este utilizata mediatic pentru a discredita adversarii politici, iar autoritatile „se fac ca lucreaza”.

– Basescu nu mai lanseaza subiectul cu „sistemul ticalosit”, pentru ca este evident ca-i partener si membru al acestui sistem.
– PSD-ul nu a fost niciodata adversar al coruptiei. PSD-istii sunt ca bolnavii psihici care nu recunosc ca au o „problema”.
– Mogulii „macina” subiectul in „morisca” pentru ca le aduce rating.
– Romanii par ca s-au resemnat si accepta situatia ca pe o fatalitate.

Doar occidentalii ce se mai arata interesati pentru ca aderarea la spatiul schengen pune in pericol valorile comune si poate altera relatile economice.

Suedia detine presedentia UE si prin secretarul de stat afaceri europene, Maria Asenius declara ca e „dezamagita ca eforturile depuse in lupta impotriva coruptiei au scazut”
Guvernul olandez considera ca progresele Romaniei in combaterea coruptiei sunt inadecvate si ministrul olandez de Externe Maxime Verhagen e dispus sa acorde sprijin pentru combaterea coruptiei

„Unul dintre principalele subiecte cand vine vorba de pozitia in Uniunea Europeana si de extindere este acela ca UE nu este doar o piata libera, ci si o uniune de valori si printre aceste valori se gasesc statul de drept, un sistem juridic puternic si un sector public necorupt. Si deci, daca asta e Uniunea pe care ne-o dorim, trebuie sa luam masuri, astfel incat toate statele membre sa se conformeze”,

Ambasadouri SUA la Bucuresti Mark Gitenstein isi propune sa convinga Romania sa investeasca in resurse pentru combaterea coruptiei

Aroganta autoritatilor a redevenit ca pe vremea lui A Nastase.
Aflu ca PESTE 3000 DE VOTANŢI MULTIPLI LA EUROPARLAMENTARE nu pot fi acuzati si trimsi in instanta pentru ca „Autoritatea Electorală Permanentă refuză Internelor accesul la documente” pentru a verifica autenticitatea semnaturilor. Sigur Nica putea intocmi si trimite dosarul in instanta si sa lase justitia sa verifice autenticitatea.

Cu alte cuvinte cei dela AEP obstructioneaza justitia, si ministru de interne in loc sa ceara punerea lor sub acuzare, ridica din umeri ca nu are ce sa faca.

Pe de alta parte Antonescu îi cere explicaţii lui Boc pentru respingerea unui proiect STS de prevenire a votului multiplu , si raspunsul inca se lasa asteptat.

Sunt convins la fel ca peste 63% dintre romani ca se fraudeaza alegerile, si autoritatile in dispretul cetatenilor nu vor sa ia masuri de transparenta care sa garanteze un proces electoral onest, pentru ca de lacunele legislative si organizationale profita puterea.

Am putea profita de sprijinul occidental sa punem presiune pe autoritati pentru a introduce amendamente la legea electorala prin care sa se garanteze ca fraudele nu vor avea un impact major.
Se poate discuta despre formularea amendamentelor si ele sa fie transmise printr-o scrisoare catre oficialii occidentali.
Eu am insirat o lista de masuri necesare pentru o legea electorala la subiectul Controlul societatii.
Poate fi un alt subiect despre masuri care sa reduca nivelul coruptiei in institutile statului

Astept sugestii.

Reclame

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

7 Responses to Autoritatile protejeaza coruptia

 1. Lilick* says:

  Romanii vor raspunde, in marea lor majoritate, prin absenteism, si unii prin actiuni de forta, miscari de strada, confruntari sangeroase in timpul alegerilor… Deja pare tarziu. Da, trebuie sa cerem ajutor acelor oficiali occidentali care sunt in stare sa se pronunte.
  Semnez, public, si as face populara pe cat pot o astfel de scrisoare. Citeste, te rog, ce am cules pe blog de la Rating politic si Foaie de blogger.

 2. radu says:

  Problema coruptiei nu exista doar in plan politic. Din pacate, cei mai multi dintre noi, cea mai mare parte a timpului, continuam sa gindim in termeni de privilegii si relatii personale. Ca in fabula Cinele si catelul, ne amintim de dreptate, de libertate, doar cind e vorba de relatia cu cei mai puternici decit noi, nu si cind avem de a face cu „potai”.

  Problema nu este renuntarea lui Basescu la discursul privind „sistemul ticalosit”, problemea o constituie faptul ca acest discurs nu a prins, (in extremis) decit atunci cind coruptia a devenit prea „centralizata”, in 2004, si prea multi au devenit prea invidiosi pe prea putinii beneficiari neti. Aceasta atitudine fata de coruptie (si de casta profesionala, o alta forma de solicitarea de foloase necuvenite – adica obtinute in sfidarea pietei) explica de ce PSD (FSN, PDSR) ramine cel mai puternic partid de dupa 1989, in ciuda disensiunilor interne. Cel mult, Basescu a inteles ca petnru a-l invinge trebuie sa i se substituie in mentalul electoral.

  De aceeasi atitudine pre-moderna a noastra, a alegatorilor, tine si perceptia ca prin vot ne alegem „conducatori”, care sa faca dreptate in locul nostru, nu reprezentanti, pe care trebuie sa ii controlam, facindu-ne noi dreptate (prin mecanisme constitutionale sau – exceptional – prin revolutie) atunci cind se abat de la mandatul asumat.

  De aici raportarea emotiva, rareori rationala, pe care o avem fata de politicieni, dar si dezinteresul fata de controlul politic intre alegeri, atunci cind el conteaza. Degeaba „boicotam” scirba superioara alegerile sau votam cu „ceilalti” si iesim ion strada, daca inte alegeri nu am reusit sa cream o alternativa care sa ne reprezinte. Asa cum am spus-o nu o facem pentru ca vedem in politicieni tatuci, abilitati sa calce in picioare angajamente institutionale, legi si contracte in vigoare, pentru a face dreptatea noastra. Si tocmai pentru ca noi, cetatenii nu ii res[pectam regulile, consideram ca democratia constitutionala este ineficienta.

  O spun cu dezamagirea de rigoare, frauda electorala, cu mici exceptii, nu a facut decit sa amplifice orientarea electoratului, fara a o denatura semnificativ, pentru ca acum, ca la toate alegerile de la 1866 incoace, romanii si mai ales bugetarii au fost sistematic de partea invingatorului.

  Pentru alegeri libere si corecte, trebuie inainte de toate sa schimbam atitudinile electorilor si trebuie sa generam, noi, alegatorii, o alternativa politica fundamental diferita la actuala clasa politica.

 3. marius says:

  Daca -„autoritatile in dispretul cetatenilor nu vor sa ia masuri de transparenta care sa garanteze un proces electoral onest, pentru ca de lacunele legislative si organizationale profita puterea” – atunci, autoritatile care sunt, de fapt, puterea, nu fac altceva decat sa se de-legitimeze. Daca se intampla asta in mod deliberat, atunci vor pierde puterea aruncand Romania in haos. Banuiesc ca nu se poate ramane la nesfarsit asa si pana la urma, vor raspunde intr-un fel sau altul pentru asta, chiar daca nici nu le trece prin cap.

  • Deceneu says:

   O societate care nu se ajusteaza permanent prin dureri mici pentru putere, se ajusteaza la intervale mari prin efecte dramatice.
   E ca in seismicitate cutremure dse si de intensitate mica, sau rare si de intensitate mare.

 4. dalex71 says:

  Coruptia? Ce a fost întâi: oul sau gãina? Autoritatile nu sunt interesate sa termine coruptia-nu ar mai castiga bani! Nu se va termina niciodata…..

 5. Deceneu says:

  Daca societatea civila stie sa apeleze la presiuni internationale poate introduce elemente de obstructionare a abuzurilor.

%d blogeri au apreciat asta: