Leapsa candidatilor

Am primit o leapsa de la Lilik, tocmai cand am lipsit de pe blog trei zile.
Nu stiam de ce a crescut traficul cand nu aveam nimic nou publicat.

Ce motive avem ca sa-i votam pe candidati?

Nu cred ca o sa va placa ordinea asa ca o sa detaliez motivele.
Cand a fost in finala Vadim cu Iliescu, am votat Vadim pe considerentul ca „daca-i, balci balci sa fie”. Am vrut sa-i fac sa nu mai poata fi ipocriti, pentru ca in anii precedenti desi PRM-ul a sustinut prin vot in Parlament PSD-ul, PRM-ul afirma ca este in opozitie si acuzau putere de coruptie, iar PSD-ul afirma ca nu are nici o legatura cu PRM-ul.
Un Vadim Presedinte nu ar mai fi putut sa se erijeze ca mare luptator antimafie, si astfel se eroda si el si PRM-ul.

Dupa filozofia de mai sus:
Basescu trebuie reales ca sa se lupte cu criza economica de anul viitor.
Geoana si PSD-ul nu vor sa-l faca KO pe Basescu, iar Antonescu nu-i in stare.
Daca va fi presedinte Basescu, va atrage oportunistii din PNL, (deja procesul a demarat), o sa rupa o parte din PSD, si o sa-l slabeasca, si dupa doi ani de guvernare incompetenta cum a fost cea din 2009 putem avea alegeri anticipate in care PD-L-ul o sa fie o „epava” esuata din cauza „marelui carmaci”. Basescu nu cred ca o sa mai doreasca un guvern cu PSD-ul, el vrea sa fie unic decident.

Geoana pe locul doi pentru ca baronii locali ar trebui sa-si asume efectele politicii din anii precedenti. Cu Geoana Presedinte PDS-ul va avea doua variante de a forma o coalitie de guvernare, una cu PNL si UDMR, alta cu PD-L.
– In varianta cu PD-L, probabil Basescu va fi Premier. Ar fi cea mai buna varianta pentru PNL, si pentru viitorul Romaniei, pentru ca ar eroda ambele partide FSN-iste.
– In varianta cu PSD-PNL-UDMR, PD-L-ul va profita de criza si va face o campanie furibunda, cu consecinte serioase pentru adversari

Oprescu a treia preferinta. Probabil ar desemna un Premier de la PSD si am ajunge in situatia de la punctul precedent. PSD-ul ar decide cu cine face alianta la guvernare.

Crin Antonescu pe locul patru.
De ce pe ultimul loc?
Pentru ca s-a inconjurat de o echipa de oportunisti, care sunt cu ochii la putere.
Daca ajunge Presedinte, la presiunea celor din jur, ar face tot posibilul ca PNL-ul sa intre la guvernare si ar deconta efectele crizei.
Ambele partide ar dori sa intre in gratile Presedintelui pentru ca Presedintele are in subordine servicile secrete, care joaca un rol important in economie si in balanta politica, si are in subordine DNA-ul care a demonstrat ca poate fi o arma politica.
Asocierea PNL-ului cu guvernarea ar fi fatala pentru PNL, indiferent cu cine ar face alianta.

Transmit lepsa mai departe la mirko, poate i-a trecut pasa proasta, si la Ioana Matei la care a venit toamana cam devreme.

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

4 Responses to Leapsa candidatilor

 1. Ioana says:

  Iau leapsa, si, daca imi permiti niste intrebari la ce ai scris tu, ca tare-s nelamurita. Cum poti sa zici ca nu e bine ca PNL sa intre la guvernare, cand a rezistat si s-a descurcat onorabil la guvernare ca partid minoritar cu toate ca a luat non-stop picioare pe unde s-a putut de la Basescu. Unde mai pui ca a avut si cel mai bun scor electoral de la infiintare? Il preferi pe Basescu sa lupte cu criza economica pe motiv ca Antonescu nu-i in stare? Avem parlament bicameral pentru asa ceva, sau vrei si sa ala sa devina unicameral, sa se extinda mandatul de presedinte la 7 an si sa nu ne mai ramana nimic de facut decat sa uram bun venit dictaturii? Halucinant!

  • Deceneu says:

   PD-L-ul a rostogolit efectele crizei pentru 2010, cand vor fi „scoase castanele din foc”.
   Indiferent cine va fi la guvernare va deconta electoral efectele crizei, desi cauzele sunt mai vechi. Situatia din 2010 nu se compara cu ce a fost in 2005-2008.
   PNL-ul s-a descurcat la guvernare pentru ca a fost sustinut de PSD, care nu voia alegeri anticipate si nici un guvern minoritar PD-L, si l-a avut ca Premier pe Tariceanu.
   Crin nu-i Tariceanu, si anturajul lui Crin Antonescu e imatur politic. Tariceanu a tinut un echilibru in partid, promovand oameni din toate „bisericutele”. Orban nu are capacitatea de a conduce grupuri centrifuge, si asta s-a vazut la congresul PNL.

   Viitorul Presedinte, indiferent cine ar fi, o sa-si joace ultimul mandat si foarte probabil o sa-si ingroape si partidul care-l sustine.
   Vrei ca Antonescu fie cel care sacrifica PNL-ul? Pentru ce?

   Eu sustin un Parlament bicameral, dar cu atributii diferite ale celor doua camere, respectiv una sa se ocupe de relatile externe si in special alinierea legislatiei la UE, cealalta de politica interna si ambele camere sa aprobe legile organice ce vizeaza puterea.

   Si sunt adversar al (semi)prezidentialismului.

 2. mirko says:

  primit leapsa, updatat post,multam si mai vin!

%d blogeri au apreciat: