Politicieni amatori

Basescu a inceput jocul de sah si nu are cu cine juca.

Trimite un mesaj catre Tariceanu ca sa provoace o schisma in PNL.
O sa-i starneasca si pe cei din PSD.
Klaus Johannis s-a retras si nu exista o strategie a partidelor care afirmau ca au un „proiect Johannis”.
Nu are sens sa mai comentam ca Johannis nu-i un proiect, este un om.
Proiectul trebuia sa contina masuri si cand Johannis s-a retras proiectul ar fi ramas valabil.

Nu am vrut sa critic prestatia lui Crin in campanie, dar prestatia lui mi s-a parut foarte slaba.
A batut prea mult moneda pe persoana lui „curata” si „fara obligatii”, cam cum era Iliescu in ’90.
A atacat persoana lui Basescu etichetandu-l, dar fara sa se raporteze la (non)democratia din jurul presedintelui. Trebia sa atraga atentia asupra a slabelor rezultate din sfera de responsabilitate, respectiv coruptie si relatii externe, a lipsei de cultura a presedintelui, a agresivitatii oamenilor lui Basescu, sa-i compare cu garda de fier.
Trebuia sa insiste pe dosarul flota si sa nu accepte sa evite subiectul, dimpotriva sa arate ca un Presedinte ca sa fie frecventabil de diplomatia externa nu trebuie sa fie un personaj dubios, implicat in fraude.
Trebuia sa aiba masuri de reforma prin care sa convinga electoratul ca are solutii pentru reducerea coruptiei. Nu-i suficinet sa afirme ca el este un garant ca oamenii din jurul lui nu vor fura, oamenii vor masuri prin care sa-i asiguri ca nici primarii din comunele lor nu vor avea posibilitate sa fure, pentru ca acolo-i problema coruptie.

Mesajul foarte slab si tonul strident ce nu prea i-a adus voturi.

Intre votantii lui multi au votat impotriva lui Basescu atat in primul tur cat si in al doilea, si nu pentru „proiectul Johanis” sau pentru persoana lui Crin.
Acum a ramas „cuplat” cu Geoana.
A avut dreptate Tariceanu cand a afirmat ca PNL-u nu trebuie sa fie „catelusul” PSD.

Nu trebuie sa respinga public si categoric participarea la guvernare, pentru ca ii da „munitie” lui Basescu pentru a provoca alegeri anticipate pe motiv ca nu are cu cine face guvern.
Afirma intr-un interviu ca se va duce la consultari ca sa respecte protocolul.

Liberalii daca vor sa faca un guvern in formula fara PD-L trebuiau sa poarte discutii cu UDMR-ul si PSD-ul pentru un alt premier pe care sa-l propuna la consultarile de la Cotroceni.
Se vor duce nepregatiti si cand o sa-i intrebe Bassescu daca exista o majoritate si daca au o propunere de premier o sa se uite unii la alti si o sa ridice din umeri, si pe urma sar in sus ca nu Presedintele trebuie sa propuna premierul.

Daca vor sa ramana in opozitie, si ar fi de preferat, atunci trebuie sa aiba niste masuri cu impact in zona coruptiei, prin care sa conditioneze sustinerea unui guvern PD-L sau PSD. Daca Basescu vrea alegeri anticipate pe motiv ca nu are sustinere parlamentara, cetatenii sa stie foarte clar care au fost conditionarile liberalilor.
Am prezentat cateva masuri, dar ele ar putea fi mult mai multe, si nu masuri populiste de tip Geona cu majorari de pensii si salarii, masuri populare anticoruptie.

Atat liberalii cat si PSD-ul au promovat ca lideri de partid niste amatori, iar „sforarii” stau in lina a doua, dar nici ei nu par a avea viziune. Basescu nu e un lider politic, este un luptator fara scrupule, inteligent cu bune cunostinte de manipulare, dar nu lupta pentru binele societatii, el lupta pentru interesele lui si ale grupului.

Reclame

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: