Concluzii viole(n)te !

Sfarsitul de saptamana a fost sub zodia „flamei violet”.
Nu mai avem criza nici probleme de somaj, spatiul mass-media se umple pana la maxim cu mov.
Ce concluzii putem trage?

1. Daca destinul e scris in stele si trebuie doar sa-l aflam, atunci indiferent ce promisiuni fac politicienii ele nu depind de ei si atunci alegerile sunt o loterie si nu are sens sa ne prezentam la vot.
2. Daca putem influenta destinul cu puteri paranormale atunci electoratul nu conteaza si am ajuns din nou la inutilitatea alegerilor si a politicienilor.
Ambele variante sunt incompatibile cu viata de politician, pentru ca politicienii trebuie sa fie oameni pentru care destinul nu joaca nici un rol si ei solicita puterea ca sa influenteze destinele alegatorilor.

L Blaga spunea ca „Soarta e o prapastie in care cadem numai daca privim prea mult in ea.”,
iar Seneca afirma ca „Nu exista vant favorabil decat pentru cel care stie in ce directie se indreapta.”

3. Daca nu suntem influentati de puteri paranormale, rolul esoterismului e inutil si atunci conteaza proiectele si politicienii.
4. Daca prin esoterism se pot influenta persoane dar nu si multimile, atunci este un argument serios sa nu adoptam o reforma a statului in care puterea o detine o persoana si nici un parlament cu numar mic de parlamentari.
Va dati sema in ce situatie ar fi Romania daca am fi republica prezidentiala si la Cotroceni ar fi un Aliodor Manolea pe post de Rasputin?
Unii spuneau ca si Ceausescu avea parapsihologi si bratara chinezeasca cu efecte curative. La proces nu avea bratara, deci era o legenda ca si cea cu flacara violet.

Un lucu e cert, Basescu nu spune ca ne scoate din criza, el a afirmat ca „guvernul nu si-a propus sa scoata tara din criza”, sau utilizeaza expresia „atunci cand vom iesii din criza”, ca un fapt inevitabil.
Acest mod de gandire are radacini in fatalism, deci Basescu nu e politician, este doar un luptator care castiga batalii, dar nu-i capabil sa construiasca un proiect de viitor.

Sunt momente cand omul are uneori sentimentul fatalitatii si ajunge la ideea ca numai un miracol mai poate schimba ceva, dar sa faci din asta o drama si sa adopti atitudinea ca o stare permanenta e prea de tot.
Inteleg ca un om obisnuit poate sa nu mai spere la nimic bun de la clasa politica, dar un politician de top, unul care detine puterea, sa apeleze la esoterism asta e dea dreptul descalificant.

Fatalitatea si politica sunt incompatibile.
Un politician solicita puterea in numele optimismului, a increderii in solutile lui, si puterea il obliga sa rezolve probelemele pentru care a fost mandatat.

Am impresia ca anumite comportamente dubioase ale cetatenilor, din perioada campanie, se vor explicate prin esoterism, cand ele ar putea fi rezultatul unor mesaje subliminale din campania electorala.

Reclame

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

3 Responses to Concluzii viole(n)te !

 1. vala says:

  5. s-a tot spus ca prostia nu doare … si pana zilele trecute am crezut ca e si incolora! … ei bine nu … e violet … foarte violet …

 2. Dan Patrascu says:

  Nu imi vine sa cred ce politicieni imaturi avem. De parca Romania nu ar avea nevoie de alte dezabteri.

  Ne-au aruncat flacara violet ca orbiti de ea sa trecem cu vederea incompetenta si lipsa de reactie a clasei politice vis-a-vis de problemele reale ale romanilor.

 3. Deceneu says:

  O sa fie tot mai frecvente asemenea manipulari, prin care subiecte banale vor tine capul de afis, ca sa treaca neobservate masurile guvernului.
  A venit echipa de la FMI dar romanii nu stiu care sunt conditile negociate.
  E la fel ca atunci cand se negociau conditile aderarii la UE, si toate informatile se reduceau la numarul de capitole inchise sau cu segulet.
  Clasa politica are expertiza in servicile secrete specializate pe manipularea mediatica.
  Nu stiu sau nu-i intereseaza sa guverneze in interesul cetatenilor, dar stiu sa manipuleze cetatenii.

%d blogeri au apreciat asta: