Congresul PNL

Congresul PNL este in derulare, acum se voteaza.
Nu am urmarit multe declaratii, dar din ce am observat mi-am facut urmatoarea opinie subiectiva.

Ambii candidati s-au prezentat ca „luptatori” veritabili.
– Crin considera ca lupta trebuie dusa impotriva lui Basescu si a PD-L cu echipa de la varful PNL.
– Orban considera ca lupta trebuie dusa pe plan local, pentru a atrage oameni care se bucura de prestigiu in fiecare localitate.
Consider ca strategia lui Orban e mai pragmatica desi nu-i completa.
Actiunea PNL-ului are trebui sa vizeze si politicile guvernamentale.

Echipa lui Crin este condusa de Fenechiu, Norica si Radu Stroe.
Crin este un figurant o marioneta si probabil cei trei i-au sugerat ideea de sistem majoritar prin care castigatorul preia intreaga conducere a PNL.
Obiectivul lor este sa lupte contra lui Basescu si a PD-L, o lupta in care vor pierde lamentabil, pentru ca atacurile se vor face la persoana si fara solutii.

Orban si-a ales candidati dintre cei care nu s-au regasit in anturajul celor de mai sus si care sunt in linia a doua sau a treia, probabil cei dispusi sa se implice.

Tariceanu si probabil si alti simpatizanti ai lui, au considerat ca este cazul sa-i lase pe cei doi fosti complotisti la debarcarea lui sa se lupte intre ei si cand PNL-ul o sa ajunga la 7-8% o sa fie rugat sa revina in fruntea partidului sa-l salveze.
Strategia lui Tariceanu nu era de atac la persoana, el a criticat masurile guvernului sau excesele lui Basescu.
Probabil unii au considerat ca strategia este perdanta si l-au schimbat, asa ca Tariceanu ii lasa sa-si verifice (in)eficienta strategiei de lupta mediatica impotriva PD-L.

Atacul lui Crin la adresa lui Catarama seamana cu „sa-ti fie rusine Dinu Patriciu” al lui Basescu.
Daca nu l-au sanctionat pe Catarama inainte de congres nu era cazul sa-si dea in petic, cu un adversar care nu avea nici macar 30 de sustinatori sa intocmeasca lista.
Asemenea iesiri la „jugulara” adversarilor, sau cele similare cu „sandramaua bolsevica” sau „batranul edec”, il descalifica pe autor.
La reluarea de catre televiziuni a atacul lui Crin, Norica Nicolai si Fenechiu frematau de bucurie, iar la o emisiune la RTv, Norica Nicolai sustinea ca libertatea de opinie trebuie sanctionata.

Daca va castiga Antonescu ma astept la o apropiere, alianta sau chiar fuziune cu PC-ul, pentru ca partidul lui Voiculescu vine cu o zestre, un trust media pe care liberalii il considera esential, si cred ca PC-ul are printre membrii fosti taranisti si fosti colegi ai Noricai Nicolai, membrii ai grupului de la Brasov.
Am vazut ca A3 il sustine pe Crin Antonescu. Probabil nici introducerea in motiune a curentului conservator nu este intamplatoare.
O asemenea apropiere este un compromis care compromite si o sa duca la decredibilizarea liberalilor.
Din pacate liberalii nu au invatat ca degeaba a fost „tocat” Basescu seara de seara, pentru ca nu l-au erodat, si efectul a fost invers cu timpul alocat. Simplele etichete si acuzele fara argumente nu au darul sa convinga.
E de preferat sa apari mai rar, dar cu mesaj „devastator”, sa demonstrezi ca politica guvernului este falimentara.

Nu stiu cine va castiga, daca liberalii sunt capabili sa „traga presul de sub picioarele” lui Fenechiu, Norica si Radu Stroe.

UPDATE
Crin Antonscu a castigat cu un scor (986 la 357) apropiat de cel anticipat.

Dintr-un interviu al lui Varujan Vosganian am constat ca strategia echipei lui Crin se sprijina pe atragerea de personalitati publice si pe liderii cu functii importante in teritoriu, sefi de consilii judetene sau primari cu notorietate si cu rezultate electorale bune.
In consecinta imaginea este totul.

Anunțuri

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

2 Responses to Congresul PNL

  1. nefculai gheorghita says:

    sunt votant pnl din 90,am vazut in aqcest partid oameni care nu aveau nimic cu liberalismul,mai ales in roman si in jud. neamt.acum vad ca oameni care au muncit si care cred in liberalism au fost inlaturati.ma refer la tariceanu ,orban .mare greseala pentru pnl.nu spun ca antonescu n-ar fi liberal autentic dar sunt cei invocati de mine ,repere autentice.radu campeanu i-a invatat pe toti ce inseamna democratia,aduceti-va aminte de discuersurile lui din cpun cand si iliescu invata ceva despre democratie.atunci securitatea a infiltrat oamenii,cu ghilimelele de rigoare in pnl,posturile de radio tv dadeau ca principala stire ca partidele istorice :pnt si pnl sunt cele care aduc mosierii.din toate tarile fost comuniste doar noi si bulgarii,sustinuti de moscova am ales in continuare comunismul se vad azi consecintele,avem un presedinte cu stade doar in comunism,pus de securitate in functii la anver, prim ministru care da vina pe o guvernare care a fost cea mai buna dupa 90.acum spuneti-mi ca nu-i asa in afara de nasu sau sever

%d blogeri au apreciat asta: