Pompierul piroman

Diversiunile se multiplica si se amplifica

In acest weekend capul de afis al mass-media a fost adunarea primarilor din Tinutul Secuiesc privind adoptarea limbii maghiare ca limba oficiala.
Reactia televiziunilor a fost disproportionata si de incitare, desi „udemeristii le reamintesc adversarilor lor politici de la CNS ca, de facto, limba maghiara este deja folosita oficial de mult timp în cele trei judete în care locuiesc cei mai multi unguri din România”

Tema secuiasca a fost reluata si astfel a alimentat si a reactivat fostii membrii ai vetrei romanesti grupati in diverse asociatii ca Formul Civic al Românilor.
S-a creat un pretext sa se organizeze manifestatii pentru un pericol artificial creat cu ajutorul mass-media, in special al trustului intact, ceea ce dovedeste ca politicienii sunt pe aceeasi lungime de unda indiferent ca sunt la putere sau in opozitie.
Redactorii adopta inflexibil pozitia constitutionala a limbii oficiale si a cantecului „noi suntem romani, noi suntem aici pe veci stapani”, prin care li se spune ca dictatura majoritatii e sfanta.
Impartirea in „stapani si supusi” e specifica sistemelor autoritare.
Este pozitia celor care nu fac diferenta intre putere si superioritate.
Prima se impune prin forta, a doua se castiga prin diplomatie si dialog purtate cu inteligenta.
Cum sa pretinzi unui regim dominat de militari la cel mai inalt nivel sa fie democrat ?
Militarii prin (de)formatia lor profesionala sunt incompatibili cu diplomatia, dialogul si cu democratia.
Superioritatea si democratia nu inseama sa impui vointa majoritatii, ea presupune ca majoritatea sa fie capabila sa ia in considerare dorintele minoritatii si daca ele nu afecteaza negativ nici una din parti si nici relatile dintere majoritate si minortate atunci sa fie promovate.

Cred ca este o diversiune pusa la cale de putere cu concursul maghiarilor din secuime, pentru a sugera populatiei ca avem probleme mai grave decat criza economica si ca se impune un regim de mana forte.

Presedintele, care a declarat ca el vrea sa fie un „presedinte jucator”, joaca la cacealma si se joaca periculos cu focul.

Basescu a mai cochetat cu Tokes si cu PCM cand a vrut sa slabeasca UDMR-ul.
Basescu si fortele extremiste sunt ca pompierii care provoaca incendiu unde vor ei, ca sa nu izbucneasca in zona sociala si sa aiba pretext pentru a introduce masuri de restrangere a libertatilor si a democratiei.
Nu-i exclus ca sa pregateasca si alegeri anticipate pe fondul unor asemena provocari.

Reclame

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

11 Responses to Pompierul piroman

 1. perfect de acord cu tot ce ati scris. am vrea doar sa notam, in plus, stradania statului – ministerului invatamintului etc. – de a-i tine pe oameni in ignoranta. caci numai o masa de ignoranti va raspunde favorabil unor impulsuri de acest gen. cit despre cei care au utilizat aceasta „jucarie” – iata ca mergem de la Ceausescu – Iliescu – Magureanu – Baselu – prin majoritatea virfurilor statului. sa nu uitam ca iliescu „i-a inventat” si pe Vadim si pe Funar! tot el i-a si legitimat. baselu a luat toata smecheria asta oarecum „la cheie”.

 2. marius says:

  Mie mi se pare un fel de inducere in eroare a opiniei publice prin „producerea unui efect psihologic de panica si intimidare cu scopul atingerii unui obiectiv (tacerea profunda) care nu poate fi indeplinit prin mijloace democratice sau conventionale”. Spun inducere in eroare pentru ca daca „pericolul” ar fi real, atunci am avea de-a face cu fapte deosebit de grave, in interiorul UE. Asa cum se prezinta acum, nu este decat o diversiune antipopulara „obisnuita” (in democratiile originale).

  • Deceneu says:

   Pericolul nu este cel incriminat, pericolul consta in exacerbarea extremismului din ambele tabere, chiar de puterea politica, pentru a deturna atentia de la advaratele probleme ale guvernului.
   Probabil se doreste declararea unei situatii de urgenta sau de necesitate.

 3. transildania says:

  presedintele nu doar a cochetat cu PCM-ul, ci l-a ajutat sa se fondeze (cum au strans ei semnaturi in 20 de judete?) si inaintea prezidentialelor au facut un protocol de sutinere semnat, si pus in practica la nivelul fiecarui judet din Ardeal.
  PCM-ul e foarte util, pentru ca poate fi scoasa din palarie precum iepurasul diversiunea nationalista.

 4. Chrysthyan says:

  O sa ma injurati dar eu am o parere mai buna despre unguri decat despre romani. Ei macar stiu ce vor si nu isi schimba ideile peste noapte. Ce e mai de apreciat, un cavaler ungur care ma omoara pentru idealurile lui sau un roman de-al meu care ma impusca pe la spate? Spunem ca ungurii sau americanii nu sunt natiuni, ca noi avem 2000 de ani in spate. Ei intre timp au devenit natiuni, noi am devenit triburi.
  Nu e tarziu sa ne revenim!

 5. Dan Patrascu says:

  Cantecul cu „noi suntem romani” este si un slogan al romanilor din Italia :))

 6. victorionescu says:
%d blogeri au apreciat asta: