Declaratii de „jurnalist”

Isarescu face declaratii ca un jurnalist nevinovat, spune lucruri cunoscute, dar nu spune cine si de ce le-a tolerat sau chiar le-a patronat.

Isărescu: „Economia a fost puternic supraîncălzită”
Potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, România are aceleaşi probleme ca acum 12 ani.

„Am avut creştere economică timp de 10 ani, din toamna lui 1999 până în 2008, însă din 2003 această creştere s-a bazat pe acumularea de dezechilibre”, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Criza ne-a învăţat că deficitul de cont curent trebuia corectat”, a spus Isărescu în cadrul Forumului Economic 2010 organizat de Forum Invest. Guvernatorul a explicat faptul că România a avut deficite bugetare structurale mari. Isărescu a adăugat că economia României era supraîncălzită, mai ales în condiţiile în care România trebuia să intre în Uniunea României.

„Această creştere economică s-a bazat pe dezechilibre nesustenabile. Deficitul a fost mare, stimulat de intrările de capital. Criza ne-a învățat că aceste dezechilibre trebuiau corectate. Și se corectează tot prin capitaluri”, a explicat Mugur Isărescu.

„Supraîncălzirea are un preţ, iar astăzi îl plătim”, a afirmat Isărescu.

In urma cu un an ma intrebam „Când va da in „clocot” România ”supraîncalzita” ” desi nu aveam informatile lui M Isarescu despre volumul si structura creditelor, dar situatia era atat de evidenta ca se vedea si „din avion”.

„Supraincalzirea” prin creditele in valuta si deficitul balantei comerciale externe, au fost posibile din cauza politicii cursului de schimb mic, a dobanzilor si a regulamentelor tolerante pentru banci.
Cine face politica de creditare si a cursului de schimb intr-o tara? Nu Banca centrala?

Sigur M Isarescu se refera la deficitul bugetar atribuit politicienilor, nu analizeaza deficitul comercial si cauzele „supraincalzirii” prin indatorarea populatiei.
Problema Romaniei nu este ca romanii au pensii si venituri mai mari decat le permite economia, pentru ca asta se ajusteaza rapid prin inflatie. Problema romanilor sunt creditele private si ale statului, respectiv rambursarea lor.

Reclame

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

8 Responses to Declaratii de „jurnalist”

 1. Florin Matei says:

  Prin referiri critice – mai mult sau mai puţin voalate – la guvernarea liberală din 2007/2008, Isărescu face un joc. Un joc care pe mine mă deranjează pentru că mă afectează. Era clar – cel puţin pentru mine – din momentul în care ginerele său a acceptat să fie desemnat prim-ministru astă-toamnă, că Isărescu a devenit parte a unei înţelegeri. În loc de declaraţii aluzive, Mugurul ar face bine să le explice cetăţenilor ce-i cu salariile enorme din BNR – unde funcţionarii sunt şi ei, ca atâţia alţii, doar nişte prestatori de servicii – şi să dea detalii, preferabil inechivoce, cu privire la împrumutul FMI şi cu destinaţia banilor veniţi pe această filieră în 2009.

  • Deceneu says:

   Daca nu facea parte din „gasca” nu era la BNR atatea mandate.
   El este mai bine „pozitionat” decat Basescu in lumea politica si a afacerilor.

   • Chrysthyan says:

    Ai dreptate, un fel de Mitica de la liga. Ar trebui sa se limiteze numarul de mandate oriunde, in orice institutie publica, inclusiv in primarii.

 2. Sincer, mie mi se pare ca Isarescu a devenit un mit si nu este bine. Da, poate omul o fi competent, nimic de spus. Insa in ochii unora el incepe sa semene cu Mesia al Romaniei. Mai stiam eu un robotel economist in care toti vedeau competenta intruchipata si cinstea absoluta. Insa patru litere au spart mitul: ALRO!

  • Deceneu says:

   I s-a facut un lobby sistematic, in stilul in care fac PD-L-istii.
   Daca o sa observati la orice interventie radio sau tv, cand PD-L-istii discuta ceva despre actiunile unui coleg, nu uita sa faca o paranteza in care sa-i elogieze calitatile „remarcabile” ale respectivului.

 3. transildania says:

  Practic recunoaste acum strans cu usa ce spunea de ex Ilie Serbanescu deja acum 3-4 ani. Am mai multa incredere in Serbanescu decat in Isarescu. Isarescu s-a pus bine cu cu toti care erau la putere in ultimii 20 de ani, dar rezultatele nu sunt cele mai convingatoare. Cred ca BNR-ul e parte a problemei nu a solutiei.

 4. Valeu!
  Cum, nu e Muguras salvatorul natiunii?
  Atunci ce ne mai ramane?
  Poate sa mai gasim ceva alinare la Dumnezeu. D’aia zic sa mai construim si biserici, ca de scoli si spitale e plina lumea …

%d blogeri au apreciat asta: