„Chirurgia” economica

Ministru Vladescu si medicul PDL-ist Calin Murg au explicat ca ei au vrut sa ia decizii „chirurgicale” in economie, deci pentru ei pensile si salarile bugetarilor sunt „tumoarea” care trebuie eradicata.
„Cei care plang de mila pensionarilor sunt inconstienti” afirma Vladescu.
Vladescu plange de mila cresterii inflatiei datorita TVA.

Guvernantii nu inteleg ca un drept castigat nu mai poate fi retras, pentru ca viata sociala si economica trebuie sa fi stabila ca sa fie predictibila.
Reducerea veniturilor dupa bunul plac al politicienilor mareste instabilitatea si insecuritatea vietii sociale din acest motiv nu este o solutie.

De multe ori s-a spus ca politica trebuie sa fie predictibila pentru ca mediul de afaceri sa poata sa-si faca prognozele proprii. Instabilitatea reglementarilor alunga investitorii.
Ce-i valabil pentru investitori e valabil si pentru cetateni, pentru ca si cetatenii isi fac planuri investitionale pe termen lung si angajeaza credite.

Politicienii au incercat sa gestioneze criza aruncand efectele strict pe spatele pensionarilor si a salariatilor bugetari.
Criza trebuie suportata natural si in special din investitile si achizitile care nu sunt absolut necesare, din repararea frecventa a soselelor si bulevardelor care nu sunt deteriorate, din reducerea costurilor pe km etc…
Acolo “sunt banii dumneavoastra”, si rezervele bugetare.
„Chirurgii” nu au incercat extirparea organelor bolnave ale economiei, respectiv firmele care s-au mutat de la parazitarea societatilor comerciale demolate la paraziteaza bugetele locale.

Minciuna si „mita” electorala trebuie sanctionata pentru ca sa se descurajeze, si cea mai buna sanctiune este sa obligi pe cel care te-a mintit sa o puna in aplicare, sau sa plece de la putere. Numai asa ii determini pe politicieni sa nu mai minta, sa fie mai responsabili cand fac promisiuni electorale

Respingerea diminuarii nominale a pensilor de catre CC era previzibila daca judecatorii erau corecti, pentru ca si atunci cand s-au recalculat pensile in vederea reducerii discrepantelor, daca pensia recalculata era mai mica decat pensia in plata, pensionarul primea valoarea in plata, deci nu s-au diminuat valoarea pensiei prin recalculare.
Observam ca membrii CC au votat politic, patru judecatori loiali PDL au sustinut masurile guvernului si patru propusi de PSD au respins masurile. Balanta a inclinat-o reprezenantul UDMR care a votat conform constintei.

Masura cresterii tva va afecta consumul de bunuri de folosinta indelungata, achizitile publice si imobiliarele, ultimele doua cred ca-i doare cel mai tare pe guvernanti pentru ca afecteaza clientela politica.

Anunțuri

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

3 Responses to „Chirurgia” economica

 1. Cepeca says:

  Sunt de acord cu tine. Pui bine problema.

 2. neuronos says:

  „aruncand efectele strict pe spatele pensionarilor si a salariatilor bugetari.” e cam mult spus.
  Daca analizam era vorba de:
  – pensiile crescute artificial si de lux, cele mici nu erau afectate;
  – fondul de salarii bugetare nu neaparat salariul, este stiut ca multe cheltuieli administrative sunt facturi politice, pe care PD nu accepta sa le piarda, de aceea vom plati in continuare administratii inutile;

  Boloboc nu poate face reforma autentica si atunci scade consumul de benzina de la masinile din subordine, praf in ochi !

  • Deceneu says:

   1. Pensile de speciale de lux fac obiectul legii unitare a pensilor preconizata sa intre in vigoare de al 01.10.2011.
   Prin asumarea raspunderii guvernul Boc a incercat sa reduca toate pensile cu 15%, si aceasta lege a fost respinsa de CC.

   2. Nu fondul de salarii se reduce de la 01.07.2010, se reduc salarile nominale al bugetarilor. Fondul de salarii se va reduce prin legea bgetului pe 2011.

%d blogeri au apreciat asta: