Politica si tehnologie

Un film despre evolutia politicii si a puterii

David Cameron spune despre politicieni ca:

Recent a fost chiar si o poveste ca oamenii de stinta s-au gandit sa inlocuiasca sobolanii in experimentele lor cu politicieni. Iar cineva a intrebat. „De ce?” iar eu am spus „Pentru ca nu ducem lipsa de politicieni, Nimanui nu-i pasa ce se intampla cu ei. Si la urma urmei, sunt unele lucruri pe car sobolanii nu vor sa le faca.”

Se spune ca sunt trei epoci:
– epoca pre-birocratica unde controlul era local,
– epoca birocratica unde controlul a fost si este central, la nivelul statului
– epoca post-birocratica unde, datorita informatizarii, controlul este al oamenilor

Vizionare placuta.

David Cameron: Următoarea eră a guvernării

Tehnologia este la dispozitia noastra, depinde daca suntem in stare sa o valorificam.
Cand o sa vedem un politician roman, ca tine o prelegere si ne propune masuri pentru democratizare?

Anunțuri

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

6 Responses to Politica si tehnologie

 1. A patra epoca se iveste la orizont. Este epoca filozofoca. Inceputul ei este mirarea.

  http://financiar-imobiliar.guvernarea.ro/forum/viewtopic.php?t=223&start=473

 2. Logosfera says:

  :)) Foarte putini au observat aroganta domnului Cameron sedusi probabil de discurs si de potentialul viitor. Daca sunteti atenti, atunci cand domnul Cameron arata ca oamenii vor conduce in fundal se vede guvernul este inca acolo… la fel de mare. Mesajul este „de acum incolo guvernul va fi la fel de mare, dar voi veti munci mai mult, veti avea grija de voi, veti fi mai responsabili etc”. Pentru cei ce stiu ce-a facut Cameron se numeste „tongue in cheek” 🙂
  Pentru clarificare puteti pune urmatoarea intrebare: „Cat s-au redus impozitele in Marea Britanie de cand domnul Cameron a castigat alegerile? Cand sunt preconizate reducerile de impozite?” Daca oamenii au puterea si responsabilitatea sa faca ceva trebuie sa le fie asigurate si fondurile sa faca ceva.

  • Deceneu says:

   Nu se fac progresele atat de brusc incat sa fie vizibile.
   Nici instalarea camerelor video in Londra nu s-a facut la o schimbare de premier.
   Sunt procese care au nevoie de zeci de ani. Dl Cameron nu a spus ca de maine sau de a doua zi dupa ce ajunge la putere va schimba radical totul.

 3. Logosfera says:

  @Deceneu
  Sunt de acord. Un plan trebuie sa existe, daca domnul Cameron e „pe bune”. Cand te gandesti ce lovitura de PR ar fi sa anunti „In 2012 Marea Britanie va avea un nivel al taxelor de maxim 25% fata de 50% cat e a cum” nu poti sa nu te intrebi de ce nu e anuntul nu a fost facut.
  O stire recenta spune ca UK a infiintat un Birou pentru Simplificarea Fiscalitatii. Lasand la o parte faptul ca vestea e mult mai slaba decat ce am propus eu inainte, nicaieri in stire nu se spune ca scopul este reducerea fiscalitatii ci doar reducerea hartogariei. Adica statul va avea mai multe resurse pentru politie si armata pentru ca va plati mai putini birocrati sa colecteze taxele. Cum se scrie pe litere „STAT POLITIENESC”?

  Scopul unui guvern cu adevarat interesat de popor nu este nici reducerea codului fiscal, nici reducerea birourilor de colectare a taxelor, nici a conturilor in care se varsa taxele, nici a declaratiilor care se depun ci de REDUCERE A TAXELOR. Masurile mai sus anuntate vin de la sine, ca obligatorii pentru atingerea scopului.

  In concluzie, mai vorbim de bunele intentii ale domnului Cameron cand UK va infiinta Comisia pentru Reducerea Poverii Fiscale.

  • Deceneu says:

   „nicaieri in stire nu se spune ca scopul este reducerea fiscalitatii ci doar reducerea hartogariei”
   Nicaieri in stire nu se spune ca se va mentine fiscalitatea!
   Poate se vor reduce si costurile de la politie si armata. Nu s-a spus ca vor fi majorate.
   Ca sa poti sa reduci fiscalitatea trebuie sa incepi cu reducerea costurilor cu „hartogaria” si cu alte activitati suprapopulate.
   Numai in Romania „se pune caruta inaintea boilor”.

 4. Logosfera says:

  „Nicaieri in stire nu se spune ca se va mentine fiscalitatea!”
  Ai dreptate, probabil ca ne uitam la acelasi pahar pe care eu il vad jumatate gol iar tu jumatate plin. Consider totusi ca rezervele-mi sunt mai intemeiate decat optimismul tau. 🙂
  Sa speram ca vom trai si vom vedea.

%d blogeri au apreciat asta: