Remanierea politica

Se discuta mult despre oportunitatea si motivele remanierii.
Remanierea este consecinta orgoliului „sifonat” si a dorintei de a multumii clientela.
Au fost schimbate doua categorii de ministrii: cei care au facut publice proprile opinii si cei care „trebuiau rotiti”. S-a dat satisfactie unor grupuri care incercau demult sa-si promoveze favoritii.
„Greii partidului” au fost menajati de erodarea guvernarii si probabil o sa incerce sa-si intareasca pozitia in partid.

A fost schimbat Vladescu pentru ca a declarat public ca nu a agreeat masurile anuntate de Basescu in acordul cu FMI si ca agreeaza impozitarea progresiva.
Si Seitan a avut opinii care nu au coincis cu ale premierului.
Ambii ministri au facut publice scenarii care se discutau in guvern si au lasat sa se inteleaga ca decizile se iau la Cotroceni, ceea ce nu a fost pe placul lui Basescu.
El vrea sa conduca, dar sa nu-si asume si sa nu suporte consecintele.
Puterea vrea sa existe un consens la nivelul guvernului, asa ca avertismentele premierului ca vor fi remaniati cei care sustin prin declaratii de presa masuri care nu sunt incluse in programul de guvernare, arata ca nu este admisa libertatea de exprimare in echipa guvernamentala, si mai ales ca nu trebuie sa se stie ca decizile se iau la Cotroceni.
Cum ar putea Basescu sa „se spele pe maini” de masurile guvernului Boc, daca ministrii deconspira centrul decizional?

In locul celor care nu s-au supus disciplinei au fost numite persoane docile, care in talk-show-uri argumenteaza „minunatele masuri” ale guvernului si nu incearca sa discute opinile proprii.
Din prestatia la emisiunile televizate ale lui Gheorghe Ialomiţianu se vede ca este de o slugarnicie „gretoasa”. Nu a avut nici initiativa sau o opinie proprie.
In anii trecuti Ialomiteanu isi negocia postul cu PSD-istii prin separeurile din restaurante. Nu are experienta de afaceri, este un teoretician ca si Lucian Croitoru.
Si ceilalti ministri cu exceptia lui V Tabara, sunt ilustrii anonimi.

Problema indepartarii oamenilor cu idei si personalitate din preajma liderilor politici este general valabila in politica romaneasca.
A aplicat-o si o continua Ponta in PSD.
Si in PNL s-au marginalizat cei care aveau o atitudine independenta, ca Tariceanu, Orban, I Ghise, Gabriel Berca migrat la PDL.
Deficitul de democratie isi are cauza in lipsa de modestie a liderilor politici.
Lideri energici/autoritari „sufoca” democratia si mass-media face loby tocmai pentru asemenea politicieni. Politicienii care incearca sa puna in discutie ideile sunt conssiderati nehotarati si slabi.
Situatia din politica si din casnicie sunt guvernate de acelasi paradox.
Femeile atrase de barbati puternici – autoritari, dupa casatorie trebuie sa suporte autoritatea acestora.
Membri partidelor care aleg lideri autoritari vor suporte limitarea democratiei.
Asa pierde teren democratia!

PS Felicitai francezilor.
Nu-i ageeaza pe rromi, dar participa la manifestatie pentru respectarea drepturilor omului.

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

3 Responses to Remanierea politica

  1. Remanierea, in genere, este initiata cu scopul de a revigora guvernarea. Or, aceasta nu se poate face doar prin rotirea de cadre. Ci si prin schimbarea politicilor guvernamentale. In aceasta privinta, nimic nou sub soare.As indrazni sa cred ca este chiar mai prost. Performanta PDL-ului este ca a demonstrat ca se poate chiar ma rau… Sa ii multumim pentru baterea recordului…

  2. Ștefan A. says:

    Remanierea e praf in ochii lumii. Cresterea arieratelor , decizii de mariri de taxe , impozite , etc , arata real incapacitatea de a reforma un sistem canceros . Adica clientela politica , pcr utilizat intens in angajarile la stat , sistemul de partide bazat doar pe CIOLAN . Nici imaginea PDL nu va avea o imbunatatire . Mai degraba o scadere si mai accentuata .
    Perfect de acord cu opinia privind francezii .

%d blogeri au apreciat: