Revolte „spontane-regizate”

La o emisiune D-na Tatoiu afirma ca in Romania nu exista revolte „spontane”, nici cea din ’89 nu a fost spontana si ca doar accidentele de circulatie sunt spontane. Are mare dreptate?
„Sistemul ticalosit” simte ca scapa situatia de sub control.
Au adus economia in ruina si vorba lui I Serbanescu „nu are ce sa reporneasca” pentru ca nu mai sunt capacitati de productie.
Politicienii ca sa-si apere pielea trebuie sa se mentina la putere si pentru asta au nevoie de un stat autoritar. Democratia trebuie suprimata, altfel exista pericolul sa piarda toate privilegile si fie trasi la raspundere.

Basescu este „pompierul piroman”, care pune focul sa poata avea motiv de interventie.
El are nevoie de pretexte sa suprime democratia si sa instaureze un sistem militarizat, la inceput prin decretara starii de urgenta, pentru ca „situatia devine neguvernabila”, situatie care apoi se „cronicizeaza”. Probabil pentru asta l-a luat pe langa el pe Oprea.
Ca sa iesim din criza avem nevoie de 20 de ani, timp in care se intra direct intr-o societate de tip lartino-american, in care cativa de la putere controleaza toata economia.
Se stie ca Basescu este cu un pas inaintea evenimentelor, le anticipeaza si le deturneaza.
Basescu a dorit sa acuze mass-media de subminarea puterii si de provocarea dezordinii sociale, dar pericolul nu era credibil in cancelarile occidentale.
Deturnarea manifestatiei politistilor, probabil a facut parte din scenariu pentru suprimarea democratiei.

In cazul revoltei de la finante, un scenariu plauzibil este ca ea a fost provocata chiar de putere.
Vladescu nu era omul dispus sa faca orice, motiv pentru care a fost adus Ialomiteanu.
De la instalare in functie Basescu i-a spus sa nu mai faca erorile predecesorului, sa ia masuri impotriva stimulentelor si Ialomiteanu s-a executat.
Diversiunea cu suprimarea stimulentelor este inca o masura prin care incearca sa provoace tulburari ce pot fi controlabile, inainte ca lumea sa ajunga la disperare.
A adus la disperare doar un sector cel financiar, un sector care poate provoca blocaj economic, sistemul in care au „implementati” multi oameni de incredere, multi incompetenti care se tin cu disperare de post. Finantele sunt populate cu conducatori „acoperiti” cu norma in servicii, meniti sa protejeze „baronii locali”.
Trebuia sa fi credul sa crezi ca daca diminuezi veniturile cu peste 50% lumea nu se revolta.
Cand nu au acordat stimulentele guvenantii stiau la ce sa se astepte, dar probabil au dorit dezordinea. Promisiunea lui Ialomiteanu si refuzul lui Boc au rolul sa puna „paie pe foc”.
Mass-media a fost prezenta pentru a instiga si pe cei din teritoriu. Televiziunile lui Vantu si Voiculescu foarte posibil sa participe la scenariu. Toata mass-media trebuie sa cante aceeasi partitura sa nu se prinda „prostimea”.

Prevad ca vor fi multe inscenari si „revolte regizate”.
Politicienii de la putere si din opozitie au nevoie de masuri autoritare ca sa nu scape puterea din mana.

Nu-i exclus ca daca „intind coarda” prea tare sa aiba surpriza ca populatia o sa iasa masiv in strada si o sa spuna „fara politicienii care ne-au condus in ultimii 20 de ani” si „fara baroni”, asa cum in ’89 au strigat „fara comunisti”.
Pe fondul austeritatilor, un grupuscul mic de cetateni, care sa ceara creearea unei puteri fara legatura cu politicienii care au guvernat si care sa cerceteze responsabili de situatia Romaniei, ar putea sa provoace fenomenul „bulgarelui de zapada” si sa duca la prabusirea „actualilor scenaristi”.

Cetatenii trebuie sa fie foarte atenti sa nu participe la manifestari de violenta.
Daca participa la manifestatii sa participe in grupuri de cunostinte, sa filmeze si sa fotografieze pe „turbulenti”, si sa transmita organelor de ordine documente/dovezi cu cei care provoaca agresiuni.
Manifestatile trebuie sa fie pasnice dar ferme. Numai asa se pot contracara „provocarile” si instigarile la violente, violente pe care cei de la putere le doresc tot asa cum le-a dorit si le-a provocat si puterea din ’89.
Sunt aceeasi scenaristi. Ar fi pacat sa ne lasam pacaliti pentru a doua oara.

Guvernantilor trebuie sa li se spuna ca revoltele se linistesc daca cetatenii au incredere in putere, ori cei care s-au perindat pe la putere si au provocat colapsul nu se mai bucura de incredere si nu au cum sa linisteasca spiritele. Ei pot suprima multimea, dar nu mai pot conduce democratic.

Actualii politicieni nu vor schimba in bine situatia din Romania.
Din pacate intre partidele de la putere si cele din opozitie se pare ca exista un pact secret de neagresiune, pentru ca sunt legate de complicitati si interese comune.
Ori se schimba radical clasa politica ori ne intoarcem la situatia anterioara lui ’89.

PS Falimentul clasei politice româneşti anunţă trezirea politică a poporului român, o analiza pertinenta.

Reclame

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

8 Responses to Revolte „spontane-regizate”

 1. Şi dacă e pur şi simplu incompetenţă? Dacă pur şi simplu ei sunt incapabili să înţeleagă consecinţele actelor lor? O dictatură are nevoie de linişte, nu de răbufniri mai mult sau mai puţin spontane care pot degenera incontrolabil. Actuala putere a primit mai multe lovituri decât poate duce şi se clatină vizibil, suferind la capitolul încredere. De obicei, o dictatură se instaurează pe un val de încredere şi suport popular masiv – cam cum avea Băsescu în 2005-2007 (Hitler, Mussolini, Ceauşescu…). Acum, oamenii ăştia sunt urâţi de populaţie cam cum era PNŢCD-ul în ’99 şi o încercare de schimbare ar duce la o revoltă similară cu cea din decembrie ’89. Gândeşte-te că nu mai controlează poliţia şi jandarmeria, armata nu mai există, iar loialitatea serviciilor e discutabilă.

  • Deceneu says:

   Sunt prea multe „erori elementare”, pentru un presedinte consiliat de specialistii din servicii. Servicile Iliescu si Basescu au o agenda pe termen lung, prin care puterea trebuie sa fie pastrata cu orice pret.
   In ideea asta au acapart si economia, ca sa domine economic si au nevoie de putere ca sa nu piarda avantajele economice.

   • Asta dacă porneşti de la premisa infaibilităţii şi competenţei serviciilor. Realitatea este că, dincolo de ascultarea unor telefoane nu prea au demonstrat că pot şi altceva. Este posibil să existe oameni competenţi acolo, dar dacă te gândeşti că managementul este asigurat de figuri precum Mitică Iliescu sau Costică Voicu…

    • Deceneu says:

     Nu sunt servicle infailibile, dar pe incultura politica din Romania sunt eficienti. Partidele democratice au fost infiltrate cu „cartite” si discreditate, iar presa independenta adusa la faliment.
     Au ramas in politica ceea ce si-a dorit Iliescu, curente politice FSN-iste sau FSN-izate pentru a simula democratia prin alternanta la putere, dar pe fond duc aceeasi politica.
     Societatea civila a fost coordonata de oameni sub acoperire (vezi M Musca), iar afacerile sunt dominate de aceleasi structuri.

 2. Chrysthyan says:

  Daca si tu ai ajuns sa scrii despre politica chiar e grav.
  Din pacate s-ar putea ca analiza ta sa fie corecta. Si cum pana acum ai avut analize corecte…

 3. Corzo says:

  99% de acord. 1% face insa diferenta: nu cred ca manifestatii pasnice, oricit ar fi de generalizate si prelungite, vor duce la demisia portocaliilor. Intr-adevar, provocatorii vor justifica interventia in forta, insa, ca si in ’89, pina la urma disperarea va face ca nici interventia in forta sa nu poata innabusi revoltele. Si daca un guvern nu pleaca de buna voie, numai violenta o poate indeparta, oricit de indezirabila este o asemenea solutie.

  Desteapta-te, romane!

  • Deceneu says:

   Eu cred ca daca manifestatile se extind si devin de masa, se poate produce o paralizare a activitatii, care duce la debarcarea celor de la putere chiar de servicile secrete si institutile care-i apara.
   In ’89 Ceausescu a fost debarcat de oamenii din „structuri”.
   Stiu si ei ca daca tara intra in colaps nici lor nu are cum sa le fie bine.

%d blogeri au apreciat asta: