Aderarea la Schengen

Reactia la scrisoarea oficialilor francez si german pentru amanarea intrarii in spatiu Schengen este disproportionata, prosteasca si nejustificata.
Puterea si PSD-ul din opozitie afirma ca Romania a indeplinit toate conditile tehnice si ca masura este discriminatorie.
Noi romanii stim foarte bine ca am implementat toate institutile democratice occidentale, dar ele nu functioneaza.
Acelasi lucru poate fi valabil si la frontiera Romaniei. Poti sa ai rezolvata problema sub aspect tehnic, dar echipamentul nu foloseste la nimic, daca tehnicienii/operatorii sunt corupti sau obedienti puterii.
Problema Romaniei este de natura umana, morala, nu este de natura tehnica. Lipsa de vointa politica, coruptia si lipsa de credibilitate sunt elemente esentiale si reale.
Cineva de la PD-L afirma la RTV ca toate tarile au coruptie. E adevarat ca nu exista tara fara coruptie, dar ce pondere are coruptia in tarile occidentale si ce pondere are in societatea romaneasca? Nu cere nimeni sa dispara complet coruptia, dar e normala sa se pretinda ca ea sa nu depaseasca o limita tolerabila.
PD-L-ul si PSD-ul sunt pe aceeasi lungime de unda, sustinand ca este o discriminare si pledand pentru necesitatea aderarii fara alte conditionari. Sigur PD-L-istilor si PSD-istilor lor nu le convine sa se diminueze traficul clandestin de la frontiera, pentru ca le afecteaza afacerile. Nu le convine nici ca justitia sa functioneze pentru ca risca sa le diminueze autoritatea lor.
Geoana afirma ca in 2004 nu eram pregatiti sa aderam la UE din cauza justitiei si internelor, dar s-a facut loby puternic „inclusiv de natura economica” ca sa fim primiti. Cu alte cuvinte „prostanacul” recunoaste ca a „uns” pe raportori si/sau firme cu influenta in tarile lor au beneficiat de contracte avantajoase, si sugereaza ca Basescu si PD-L-ul nu au reusit sa faca acelasi lucru.

Pentru agricultura romaneasca stoparea importurilor din Turcia ar fi benefica, iar functionarea justitie este dorita de majoritatea romanilor.
Pentru romani ar fi importanta reformarea puterii si functionarea institutilor, iar intrarea in spatiu Schengen ar putea fi o oportunitate pentru a „forta mana” clasei politice sa ia masurile necesare.

Anunțuri

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

6 Responses to Aderarea la Schengen

 1. mike says:

  romanika nu avea ce cauta nici in ue , dar datorita creditelor disperate am fost buni pe post de consumatori , sa zicem mersi ca nu ne scot astia din ue pana la urma

 2. teonegura says:

  N-am facut altceva decat sa ne re-confirmam statutul de Cenusareasa a Europei, dar si sa confirmam un lung sir de esecuri diplomatice. Sigur ca si coruptia si alte grele tare sunt de vina, dar cred, totusi, ca si incapacitatea de a face politica externa a lui Traian Basescu, invizibilitatea lui Boc pe plan extern si mediocritatea lui Baconski si a celorlalti ministri de externe de dinaintea lui ne-au atras oprobriul.
  Sarbatori fericite, un Craciun minunat!

  • Deceneu says:

   Occidentalii nu pot fi pacaliti. Ne facem iluzii daca avem impresia ca i-am dus de nas cand cu integrarea in NATO sau UE.
   Probabil acum incearca sa exercite presiuni sa se mai reformeze ceva in Romania si asta irita pe politicienii FSN-isit indifeent di nce partid fac parte. Declaratile lui Basescu, Geoana si Melescanu parca sunt trease la indigo.

   Sarbatori fericite tie, familiei si amicilor!

 3. armaghedeon says:

  E bine ca nu ne-au primit. E aceeasi imagine pe care o vedem in intersectii: copiii (poporul roman) sunt pusi in fata, sa li se faca soferilor(UE) mila de ei, in timp ce parintii(politicienii aka securisti si peceristi) stau dupa colt, urmarind cum se strang banii. NU DATI BANI CERSETORILOR!!!! :))

%d blogeri au apreciat asta: