„Joc” mafiot cu miza mare!

Arestarea lui Vantu si extradarile lui Nicolae Popa si Necolaiciuc sugereaza ca Basescu a trecut la ofensiva, care sa-i consolideze puterea.
Se pare ca miza arestarii lui Vantu este puterea pe care o ofera baza de date cu informatii compromitatoare la adresa politicienilor din tot spectrul politic, pe care o detine SOV.
Basescu vrea sa ramane la „timona” indiferent de rezultatul alegerilor.
Pentru asta trebuie sa controleze clasa politica si prin intermediul ei Romania.
Dosarele compromitatoare ale baronilor, ale politicenilor si ale mafiotilor pot fi valorificate in profit propriu, sau sa le utilizeze justitia pentru condamnari. A reusit sa formeze o majoritate parlamentara prin santaj si a constatat ca metoda da rezultate.

Viitorul poate fi dramatic pentru romani, dar si pentru marinar.
Mediul de afaceri si clasa politica corupte sunt vulnerabile. Acum depinde daca, cei compromisi accepta sa fie dominati de Basescu, sau o sa fie „o nuca prea tare” pentru el. Daca are deja informatii despre adversarii politici, nu-i va fi dificil sa-i ingenuncheze.
O sa beneficieze de efectul victoriei impotriva „sistemului ticalosit”, ca Iliescu de revolutia din ’89, sau cum a beneficiat el de recuperarea jurnalistilor din Irak. Nu ne-a spus cat ne-a costat popularitatea lui.

Daca as fi un portocaliu optimist as spune ca este o actiune de „igienizare” binevenita.
Tinand seama de felul cum a trecut coruptii din PSD in barca lui, nu sunt deloc optimist. Il vad ca pe un proces de concentrare de tip „cupola” cu un alt „nash”.

Basescu impusca doi „iepuri”: isi recupereaza popularitatea pierduta si controleaza clasa politica.

Turturica ne abureste cu un articol ca Vantu nu este decat un „con man” care „vine de la „confidence man”, un om a carui principala arma pentru a te fura este încrederea pe care ajunge sa ti-o inspire.”
El reduce toata miza la banii lui Vantu si la Trustul Realitatea. Nu asta-i miza.
Daca Vantu este un trombonist care a inselat increderea cetatenilor si a oficialitatilor, cum de Basescu „cel mai informat om din Romania” se lupta cu el de doi ani fara succes?
Pentru a distruge un „trombonist” nu trebuie decat sa devoalezi minciuna, prezentand adevarul. De ce nu a facut-o Basescu?
I-a trimis controale de la fisc, i-a redus finantarea de publicitate de la stat si tot n-a reusit sa-l desfinteze. Nu a reusit pentru ca la mijloc nu-i Realitatea tv si nici banii lui Vantu.

Vantu cu informatile sale este adevarata opozitie a lui Basescu.
Am scris mai jos ca nu avem opozitie. Opozitia „latra” la Basescu ca o „javra” cu coltii rupti, dar nu-l „musca” pentru ca se teme de el.
Nu cred ca Vantu va fi condamnat, pentru ca banuiesc ca atunci informatile facute publice ar fi ca un „tzunami” pentru toata clasa politica, inclusiv pentru Basescu.
Probabil Wikileaks ar fi un mic copil. Probabil ca Vantu are „asigurare” de viata.
E interesant ce ne rezerva viitorul, si este interesant ca jurnalisitii nu scot o vorba despre o astfel de ipoteza.

UPDATE
In Romania Libera Sabina Fatii scrie:
Cum l-au scăpat oamenii lui Ceauşescu pe Vîntu de FBI

Pentru a pune pe picioare jocul piramidal numit pentru uzul naivilor Fondul Naţional de Investiţii (FNI), Vîntu s-a folosit de ofiţeri cu rang înalt, care au plecat din serviciile de informaţii să facă afaceri profitabile. În fruntea celor 41 de filiale ale FNI erau 41 de generali şi colonei care înainte de 1989 au lucrat pentru Securitate. Reţeaua ceauşistă care l-a deservit pe Vîntu s-a dovedit a fi, în cele din urmă, mult mai extinsă şi mai funcţională decât părea. Apăsând pe această pârghie a relaţiilor încrucişate din vechiul sistem, Vîntu a reuşit să facă slalom printre acuzaţii şi dosare. La început, lucrurile au fost făcute cu tuşe groase, acte rătăcite sau rechizitorii subţiri.

Anunțuri

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

8 Responses to „Joc” mafiot cu miza mare!

 1. Stii ce cred eu? CaRomania a ajuns intr-un hal in care increderea in politica, in politicieni, in partide e zero. Si nu stiu ce se mai poate intampla …
  Cand iritabilitatea si frustrarile trec de o anumita limita, se poate intampla orice. In momentul in care viata adevenit insuportabila, ce rau mi se mai poate intampla daca fac rau? Tu crezi ca poti explica rational unei multimi de oameni flamanzi ca singura sansa pentru a se satura este sa faca foamea? Fiindca asta se tot spune de nu stiu cate decenii.

  • Deceneu says:

   Inca nu este o multime flamanda si iritata, dar vor veni si vremurile respective.
   Si puterea se pregateste pentru asa ceva, pentru ca este constienta ca nu le va putea evita si stie ca nimeni nu mai crede in clasa politica.
   Poate din cauza asta politicenii au si ajuns la o coabitare.

 2. teo says:

  da ma vantu are dovezi despre basescu din perioada studentiei si dosarul de la anvers. dar nu le-a scos in campanie ca sa piarda geoana, se stie ca prostanacu este periculos si de nestapanit. vantu e un fost puscarias care a inteles ceva elementar,plateste prosti sa semneze si sa faca treburile murdare si de aia e aproape imposibil de prins

  • Deceneu says:

   Nu e vorba de informatile compromitatoare despre Basescu. Sunt informatii despre oamenii „potenti” financiar, si cum si-au facut ei averile, averi dobandite ilegal care pot fi preluate asa acum a fost preluata averea lui Haissam.
   Majoritatea imbogatitilor tranzitiei au procedat prin intermediari.
   Nu spunea Basescu ca el nu a semnat nimic in legatura cu instrainarea flotei?
   Dar nu s-a jurat ca nu a benficiat de disparitia ei.

 3. Majoritarul says:

  Ceea ce faci in articolul asta este o supozitie dar este foarte probabila, oricum este o actiune cu rezultate atat pe termen scurt cat si lung. Daca pe termen mediu sau lung rezultatele acestei actiuni ar putea fi cele expuse de tine, pe termen scurt este un subiect destul de „zemos” pentru a distrage atentia oamenilor de la lipsurile mesei de Paste si de la cresterile continue de pret care au darul de a fi simtite mult mai acut de sarbatori.
  Dar ca sa revin la articolul tau, nu cred ca ar trebui sa ai mare incredere in jurnalisti deoarece in orice tara de pe planeta acestia au reactii si pozitii conforme cu cele ale patronilor lor.

 4. Bibliotecaru says:

  Hristos a înviat!

%d blogeri au apreciat asta: