Societatea si politica efeminata!

Intai ce inteleg prin notiunea de efeminata.

EFEMINÁT, -Ă, efeminați, -te, adj. (Rar) Cu aspect sau caracter feminin, delicat; p. ext. molatic, moleșit. ♦ Iubitor de plăceri. – Din fr. efféminé, lat. effeminatus.

Tendinta traditionala a femeii este de a se supune, de a-si cauta un stapan puternic, care sa-i ofere siguranta, sa-i ofere protectie pentru ea si pentru copii. La casatorie sunt la cautare barbatii puternici, autoritari, inteligenti, care promit o cariera de succes, sau cei realizati cu avere consistenta. Calitatile principale ale puterii sunt autoritatea si inteligenta, vitalitatea, forta, eventual lipsa de scrupule, calitati care asigura succesul social.
Femeile prefera sa supore umilinte in schimbul securitatii.

Aceasta tendinta de supunera in fata unui lider autoritar este intalnita si la barbati.
Majoritatea sunt extaziati de inteligenta considerata sinonima cu susccesul, si modestia asimilata cu slabiciunea este dezavuata.

Intr-o statistica publicata in urma cu 3-4 ani, pe care nu am mai gasit-o, romanii erau catalogati ca o comunitate mai efeminizata decat altele din Europa, respectiv si barbatii sunt moi, se lasa dominati, se preocupa de aspectul exterior si prefera sa fie condusi.
Se stie ca romanii Românii visează să reducă democraţia la un singur om , vor sa fie condusi de un „tatuc/stapan”.

Alin Gavreliuc, psihosociolog şi conferenţiar-doctor la Universitatea de Vest din Timişoara, explică religiozitatea românilor: „Suntem cel mai dus la biserică popor din Europa, după Polonia, dar asta doar la nivelul ritualurilor, religiozitatea nu se converteşte în practici sociale, în implicarea în acţiuni în interesul celorlalţi, dincolo de interesul personal, de asta suntem la coada tuturor clasamentelor la capitolul voluntariat. Religiozitatea românilor înseamnă mai degrabă că îşi încredinţează viaţa altcuiva. Îşi spun «jocurile sunt făcute, destinul meu este decis dincolo de mine, mai bine stau în colţul meu şi o scot eu la capăt».

Alegerile au fost castigate de „locomotive electorale”. Basescu l-a invins pe A Nastase pentru ca este singurul „barbat” capabil sa tina piept „sistemului ticalosit”.
Romanii nu protesteaza, sunt pasnici, apatici. Asa se explica de ce Basescu a ales sa reduca salarile si pensile si cei de la FMI se minunau si intrebau daca vor putea lua asemenea masuri. Ei se asteptau ca lumea sa protesteze si au fost foarte fericiti cand au vazut ca se pot adopta masuri fara proteste, masuri care in alta tara ar fi bulversat societatea. Daca au de-a face cu cetateni efeminati este posibil.
Nu-i ceva specific romanesc, dar fenomenul la romani pare sa aiba o amploare mai mare.
Este valabl si la italieni sau la spanioli. Guvern feminin in tara macho – Noua ministri din cei 17 de la Madrid apartin sexului frumos.

Vedem ca Basescu s-a inconjurat de o „legiune” feminina, femei tinere frumoase provenite din modeling, fara realizari profesionale in domenii economic, social sau juridic, cu studii modeste, dar loiale „sefului”, „leoaice” care lupta pana la sacrificiu ca Ritzi sau ca Roberta.
Cele care au avut verticalitate au fost inlaturate (Renate Weber).
Sigur si barbatii efeminzati dispusi sa adopte loialitatea si tutela sefilor sunt in preajma lui „zeus”, oameni ca Boc, Olteanu, TRU, Cotoi, Baconschi, etc…
Cei cu personalitate au fost nevoiti sa plece, sau marginalizati (Plesu, Berceanu, Blaga).
Sunt femei mai barbate decat barbatii. R Turcan versus sotul, sau E Udrea versus Baconschi.

La liberali este cam acelasi lucru. Crin este inconjurat de tinere care promit sa inlocuiasca garda lui Basescu daca „seful” ar ajunge prezident, numai ca mizeaza pe o carte fara sanse. Barbatii liberali ca Tariceanu, Orban etc.. au fost margializati pentru ca nu respecta disciplina de partid si submineaza „barbatia”/autoritatea sefului.

In viata politica romaneasca barbatii si „barbatia” au pierdut teren, desi daca ne luam dupa sex ar fi majoritari, dupa comportament sunt minoritari.
Ce ar trebui sa faca barbatii?
Ar trebui sa pretinda egalitate cu „seful”, si sa-l oblige sa se consulte cu ei inainte de a adopta o decizie, adica sa arate ca sunt barbati.
Atat a timp cat accepta un stil de conducere autoritar, un „sultan” ca sef de partid inconjurat de „cadane” si de „eunuci”, politica romaneasca nu are nici o sansa. Modelul preluat de la Italieni, unde Berlusconi este un „pasa”, nu-i un model de urmat pentru un popor care pretinde demnitate.
O Angela Merkel are mai multa „barbatie” decat un Berlusconii, si un neamt o sa fie mai respectat decat un italian pentru ca liderii lui nu iau decizii fara sa-si consulte cetatenii.
In Romania nu avem lideri puternici, avem politicieni si cetateni „impotenti” politic, care nu stiu decat sa-si planga de mila.

Reclame

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

4 Responses to Societatea si politica efeminata!

 1. Teo Negură says:

  Traim intr-o republica bananiera in care inc curand, paradoxal aproape, vom ingheta de frig, privind nauci cum altii ne azvarl in cap doar cojile…

  • Deceneu says:

   Cu siguranta vor veni vremuri „dure”.

   • nelucraciun says:

    Nu poţi să şti niciodată…uneori sper şi eu că suntem în bancul acela cu Iţic, căruia nu-i mai ajungea spaţiul locativ şi rabinul. Iar rabinul este preşedintele…

 2. Bun articol, imi place acest blog. Un pic off-topic: va supun atentiei site-ul FILME1.NET – un site gratuit de filme online subtitrate in limba romana, fara reclame (!), rapid si foarte bun. Eventual, poate va intereseaza si un schimb de linkuri. Va multumesc anticipat!

%d blogeri au apreciat asta: