Reprezentarea la UE

Tarile europene au refuzat integrarea Romaniei in spatiul Schengen, pe motiv de coruptie, dar cum scrie foarte bine Ruxandra Paul in RL – „Eurovision şi umbre chinezeşti pe orizontul Schengen” , motivele pot fi si din cauza fricii de invazia produselor chinezesti, sau alterarea democratiei europene, asa cum s-a degradat selectia la Eurovizion odata cu extinderea spre est.

Se observa ca in occident oficialii europeni sau guvernantii, supun decizile majore aprobarii parlamentelor lor.
Angela Merkel a suspus dezbaterii Bundestagul, „camera inferioară a legislativului german, extinderea fondului european de criză, din care sunt finanţate ajutoarele pentru ţările ameninţate de faliment”.
Autoritatile romane pun esecul integrarii in spatul Schengen pe o rafuiala personala a ministrului olandez al imigratiei Gerd Leers, dar decizia amanarii a fost aprobata de guvernul Olandez. Nici ideea ca Olanda si Finlanda sunt cazuri izolate nu rezista pentru ca Franta si Germania erau impotriva aderarii si acceptau o aderare in etape, in prima etapa urma desfintarea granitelor aeriene.

„Nu este chiar un cec în alb”, a spus diplomatul eruopean citat de DPA, adăugând că mai multe ţări – Germania, Franţa, Olanda, Suedia, Finlanda şi Belgia – doresc să aştepte întâi raportul Comisiei Europene referitor la combaterea corupţiei şi reforma justiţiei în Bulgaria şi România, raport ce va fi publicat în luna iulie. „Dacă raportul CE confirmă evoluţiile pozitive, statele membre vor fi mai favorabile faţă de începerea unui proces care să ducă la ridicarea graniţelor interne”, a menţionat acelaşi diplomat.

Susţinere europarlamentară

DPA citează şi o altă sursă UE, potrivit căreia chiar dacă în septembrie se va da aprobarea politică, intrarea Bulgariei şi României în spaţiul Schengen nu se va finaliza înainte de ”primăvara lui 2012”.

Parlamentul European a votat, ieri, un raport de susţinere a aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, prin care europarlamentarii cer guvernelor statelor UE să nu ţină Bulgaria şi România ”ostatice ale discursului populist”, după cum a declarat raportorul PE în acest dosar, portughezul Carlos Coelho.

Ce mai observam din citatul de mai sus?
Europarlamentarii sunt mandatati sa aprobe sau sa respinga anumite decizii la nivelul UE, decizii care sunt discutate si aprobate in tarile lor.

Nu stiu ca europarlamentarii din Romania sa fi primit mandat cum sa voteze in UE.
Nu am auzit de nicio hotarare ce urma sa fie sustinuta la Bruxelles, sa fie discutata in guvern sau in Parlament.
Asta dovedeste ca europarlamentarii Romani sunt suverani, pe cand europarlamentarii din tarile occidentale sunt membrii ai autoritatilor.
Aceast statut probabil l-au sesizat si europarlamentarii si oficialii occidentali, si s-ar putea sa fie ingrijorati de capacitatea europarlamentarilor din estul Europei, de imaturitatea democratiei si a clasei politice est europene.

Nimeni din Romania, nu se alarmeaza ca vitorul UE este decis de niste persoane private, fara logistica autoritatilor Romane, europarlamentari care se comporta ca si cum ar vota in calitate de actionari intr-un consiliu de admintratie al unei societati comerciale, desi ei sunt doar reprezentanti ai partidelor si ai Romaniei.
De ce mass-media nu discuta despre mandatul europarlamentarilor?
Daca mandatul lor este un CEC in alb sau nu, pe cine reprezinta si pana unde se poate intinde dreptul lor de a decide!

Este Romania si sunt europarlamentarii pregatiti sa sustina o responsabilitate la acest nivel?
EBA poate si voteaza decizii europene. Cum o face? Cum i se indica cu degetul sau cum o ajuta inspiratia?
Viata politica romanesca nu este la nivelul la care sa sustina parlamentari care sa discute cu argumente cu omologii lor occidentali. Diferenta intre reprezentarea occidentala si est europeana este ca diferenta intre calitatea si fiabilitatea produsul unei industrii standardizate si certificate, si calitatea produsul unui liber profesionist.

Reclame

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

6 Responses to Reprezentarea la UE

 1. Bibliotecaru says:

  Eu nu pot să blamez „Europa”. Mai mult, nici eu nu aş vrea aderarea la Spaţiu pentru că dinspre „occident” ne vin încă foarte multe substanţe stupefiante şi psihotrope, plus arme. Dacă s-ar face o statistică cu câţi au fost prinşi cu aceste „mărfuri” pe graniţa cu Schengen, nu putem face o idee cam ce trafic ar fi, mai ales că fără o graniţă traficanţii ar fi cu mult mai mulţi. În plus, am o mare frică că în lipsa unui control strict s-ar scoate din România foarte multe piese de patrimoniu.

  • Deceneu says:

   Daca piesele de patrimoniu ar fi inregistrate si disparitia lor sanctionata dramatic nu ar avea de ce sa dispara. Alte tari cum se apara de droguri si de arme? Eu as da drept de portarama la toti cetatenii care dovedesc ca sunt echilibrati. Ca in SUA, sa aiba dreptul sa-si apere proprietatea. In conditile in care vrei sa reduci efectivele politiei si criminalitatea este in crestere aceasta ar fi solutia naturala.

  • nelucraciun says:

   Eu nu prea am vazut control, din partea romanilor, la frontiera romano-maghiara, calea noastra de trecere in Schengen. Din partea ungurilor, da, mereu se fac controale. Dar daca vorbesti ungureste cu ei, ai sanse mari sa te lase in pace.

   • Deceneu says:

    Piesele de patrimoniu nu se pazesc la granita, se pazesc la locul de depozitare.
    Statul trebuie sa aiba evidenta proprietatii lor, si sa oblige proprietarul sa le asigure, iar asigurarile se ocupa de protectie pentru ca nu au nici un interes sa platasca despagubiri.

 2. Ca orice parlamentar un europarlamentar este controlat doar de electoratul său. Guvernul, autoritățile din țara de baștină nu însemană absolut nimic pentru un europarlamentar. El reprezintă practic Uniunea Europeană și își trage opiniile de la votanții lui. Eu aș delimita circumspcrițiile pentru Parlamentul European în așa fel încât să fie format din zone din cel puțin două țări.

  • Deceneu says:

   Cum este controlat parlamentarul roman sau european de catre electorat?

   Sanctiunea votului nu este control.

   Controlul presupune sa previ, sa-i indici parlamentarului cum sa voteze inainte de a o face si sa-l tragi la raspundere imediat daca nu a respectat mandatul pentru votul respectiv.
   In tarile din UE parlamentul tarii sau partidele stabilesc pozitia si parlamentarii o respecta.
   In cazul europarlamentarilor romani cine, cum si cand stabileste cum sa voteze parlamentarul european?

%d blogeri au apreciat asta: