Conducerea PNTCD subiect de troc politic!

Astazi au fost la Cotroceni toti liderii fractiunilor PNTCD, si nici unul nu a declarat scopul vizitei si subiectul discutilor.
Este o atitudine rusinoasa pentru ei. Chiar daca li s-a cerut de catre presedinte ca discutile sa ramana confidentiale, nu ar fi trebuit sa-i faca o asemenea promisiune, pentru ca democratia presupune transparenta. Membrii si electoratul PNTCD au dreptul sa stie ce s-a discutat despre soarta partidului lor si de ce se amesteca un „presedinte echidistant politic”, in probleme interne ale unui partid politic.

Nu e greu de intuit ca Basescu i-a chemat sa vada „in ce ape se scalda” liderii potentiali ai PNTCD, pentru ca sa stie ce indicatii sa dea justitiei „independente”, pe cine sa valideze in functia de presedinte.
Astazi la TVR Basescu „scapat porumbelul”, ca este „destul de actual curentul monarhist” si PNTCD ar putea fi „un vehicul” care sa colecteze acest electorat de dreapta pe care „PD-L-ul nu-l poate acoperii”. Nu cred ca s-a asteptat ca atacurile lui la M S Regele Mihai sa aiba efecte contrare.

A vazut ca PNL „joaca pe cartea” monarhista si s-a gandit ca PNTCD ar putea sa fie o contrapondere la PNL si sa disloce o parte din electorat sa-l duca langa PD-L.
Probabil ca justitia va da verdictul pentru liderul pro PD-L-ist. Pavelescu si Milut nu vor fi urmati de electorat, si risca sa se intample la fel cum a fost in cazul grupului Stoica-Stolojan, care a migrat fara electorat. Probabil incearca sa-l capteze pe V Ciorbea, care are credibilitate si poate atrage electoratul cu imaginea lui de om onest si fost adversar al lui Basescu. Daca si adversarul il apreciaza si ii recunoaste meritele atunci este clar ca Basescu este o valoare!

Posibil si sa fie o miscare prin care sa-l impinga pe Ciorbea cu PNTCD in USL, ca sa nu-i fure electoratul de dreapta, dar asta este varianta mai putin avantajoasa pentru PD-L. Ar fi o miscare la fel cu inregistrarea la tribunal pe care au inghitit-o PSD si PNL. USL-ul vazand ca PNTCD-ul este curtat de PD-L, vor reduce pretentile si ii vor accepta in alinata. PNTCD are destui PD-L-isti infiltrati in conducerile judetene, asa ca si in situatia in care ar face parte din USL, dupa alegeri parlamentarii ar putea sa migreze la partidul prezidential, cum au procedat cei din UNPR.

Varianta cea mai proasta pentru cele doua blocuri politice FSN-iste ar fi un PNTCD independent, care sa participe la alegeri pe cont propriu, varianta pe care presedintele si clasa politica vor sa o impiedice cu orice pret.

Pe de alta parte Principele Radu Duda este supus atacurilor furibunde in RL cotidianul prezidential, atat de Sabina Fati cat si de comentarile „baietilor” platiti din banii contribuabililor sa comenteze articolele.
Daca au preluat RL de ce nu ar prelua si PNTCD!

UPDATE: La A3 Victor Ciorbea justifica participarea la intrunirea de la Cotroceni pentru ca adversarii au refuzat dialogul si considera ca „este de preferat o intelegere stramba unei judecati drepte”. V Ciorbea a spus ca l-a rugat si pe Emil Constantionescu si pe Ion Diaconescu sa medieze o intalnire si o negociere pentru reunificarea PNTCD si partea adversa nici nu au vrut sa participe la asemenea intalniri. Din cauza asta a participat la Cotroceni pentru ca era o ocazie sa discute fata-n fata, si nu a vrut sa procedeze la fel ca adversarii.

Anunțuri

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

2 Responses to Conducerea PNTCD subiect de troc politic!

  1. nelucraciun says:

    Este clar scopul pelerinajului la Cotroceni al liderilor celor trei fractiuni PNTCD-iste. Dar oare PNTCD mai conteaza la viitoarele alegeri? Iar curentul monarhist ce pondere ar avea?

  2. Deceneu says:

    Nu cred ca mai conteaza pentru ca au fost dinamitati din interior si Basescu urmareste eliminarea lui de pe scena politica, fie printr-o fuziune prin absortie fie prin mentinerea conflictelor interne. Si-a plasat oamenii in posturile de conducere judetene si controleaza o foarte mare parte din filiale.

%d blogeri au apreciat asta: