Revolte provocate ?

Manifestatia pro Arafat a fost una autentica si sincera, dar continuarea ridica multe semne de intrebare.
– In primul rand spatiul si insistenta televiziunilor sa faca din eveniment o „revolutie”, sa scoata populatia in strada prin instigare, uzind de relatari cu voce gatuita de emotie si de frica, aratandu-le ca exista proteste, sugereaza ca televiziunile doresc sa provoace revolte de strada.
– Manifestantii au doar revendicarea „jos Basescu”, si eventual solicitarea de alegeri anticipate, mesajele opozitiei.
Printre ei sunt si unii care spun ca vor „alta clasa politica”, dar ei nu apar la televizor.
– Este un moment neprielnic pentru manifestatii, pentru ca-i frig si daca manifestantii sunt stropiti cu tunurile cu apa, trebuie sa plece acasa sa-si schimbe hainele, deci manifestatia in aceasta perioada nu rezista timpului.
– Nu au organizare si revendicari foarte clare. Pare o revolta din orgoliu ca sunt desconsiderati prin mesajul si comportamentul prezidential. O revolta spontana este ca un foc de paie.

Tensiunea exista, dar o revolta a nemultumitilor ar avea ca mesaj „jos partidele” sau „fara politicieni”, cum a fost in ’89 cand au strigat fara comuninsti, pentru ca actualii politicieni indiferent ca sunt la putere sau in opozitie se bucura de aceeasi imagine ca PDL-ul.
La Timisoara suporterii echipei Poli au scandat „Ole, ole, noi urâm partidele”, „PSD, PDL, toti se trag din PCR”.

Cine beneficiaza de revolte? Toata clasa politica.
Probabil se doreste crearea de revolte „spontane regizate”, pe care sa le utilizeze ca pretext pentru: restrangerea libertatilor, limitarea comunicatilor online, adoptarea unei legi de supraveghere a internetului, toate in scopul de a preintampina eventuale organizari de revolte de amploare neprevazute in primavara sau in vara. Toate cele de mai sus sunt in beneficiul tuturor politicienilor.

Am observat o schimbare de 180 grade la redactorii de la Romania Libera in urma cu 2-3 saptamani, dupa ce Basescu a criticat DNA-ul. Redactori recunoscuti ca „pupinii” lui Basescu, brusc l-au criticat. Asta pare sa indice ca in culise oamenii cu influenta care-l sustineau pe Basescu au intors armele.

Pe de alta parte opozitia a cedat suspect de usor, oferind „pe tava” lui Blaga, postul de sef la senat, post care inlocuieste pe Presedinte pe perioada suspendarii ceea ce sugereaza o intelegere putere opozitie.
Cred ca puterea si opozitia lucreaza la un scenariu comun din care posibil ca opozitia sau toata clasa politica sa iasa „shifonata”.

Reclame

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

4 Responses to Revolte provocate ?

 1. Finante Azi says:

  Salut!

  Comentariile economice de pe cafeacutaifas s-au mutat pe http://www.finanteazi.ro.
  Daca esti de acord, te rog sa actualizezi link-ul.

  Multumesc!

 2. octaaa says:

  La multi ani! 🙂

  Sunt de acord cu ce spui. Nici eu nu vad prea multe revendicari(desi mi s-a spus ca mai sunt si revendicari). Dar ce-am vazut eu e doar „Jos Basescu!”…ceea ce nu e chair o revendicare.
  Caci pe cine sa pui in loc?
  Ori si in 2004 eu tot spuneam ca promisiunile sunt promisiuni de campanie; ca tepele vor fi doar scobitori si ca i-am mai vazut si pe Basescu si Tariceanu prin guverne. Ca, Basescu, dupa cum se descria el insusi ca fiind “cel mai longeviv ministru” n-are prea multe realizari nici cu autostrazile, nici cu calea ferata, iar cu Flota si mai putin… Si ca nemultumirea fata de coruptia baronilor PSD nu e decat o minge la fileu de care profita in interes personal si de grup Basescu si Alianta D.A. . Nimic mai mult.
  Cum spun si acum ca nemultumirea generalizata a oamenilor e doar o minge la fileu de care profita in interes personal si de grup cei de la USL. Sper sa ma insel, dar nu cred.

  Dar pe cine sa punem in loc ?

 3. nelucraciun says:

  Sunt unii care construiesc. Doua extreme: Neamtu si DD in direct.

%d blogeri au apreciat asta: