„Democratie la comanda”!

In decembrie 2009 PSD-ul a facut concesii nemeritate si nesperate lui Basescu. Desi aveau majoritate parlamentara si o propunere de premier pe Johannis, au acceptat pretentia neconstitutionala a presedintelui „jucator”, sa desemneze premierul de la PDL.
Au avut un scenariu castigator inainte de alegeri, si un scenariu dupa dupa alegeri.

Au pierdut alegerile prezidentiale cu aportul PSD-istilor, in speta a lui Ponta, lucrandu-l pe „prostanac” si trimitandu-l la Vantu pentru a fi compromis.
Au organizat o migratie parlamentara sa-i faca majoritate lui Basescu.
Posibil sa fi avut o intelegere, sa guverneze PDL pana in 2012 si apoi sa faca rocada la guvernare, dar probabil Basescu nu se poate dezlipii de la bugetul guvernului si conform stilului caracteristic nu a mai respectat intelegerea. UNPR-ul si cativa PDL-isti au respectat regulile jocului si au revenit din „detasarea temporara” la „partidul de suflet”. Stiind ca are dosare, DNA-ul si servicile presedintele a incercat sa-i ameninte pe USL-asi.
Presedintele s-a considerat stapan pe situatie si a incercat sa negocieze de pe pozitii de forta.

PSD-ul si PC-ul a trecut la contrarepresalii, facand la randul lor o demonstratie de forta, si parlamentarii au raspuns la comanda asa cum sunt obisnuiti, si cum au actionat si atunci cand le indica degetul lui Oltean sau al lui C Preda cum sa voteze.
Au aprobat toate hotararile pana noaptea tarziu si prin sincronizarea legilor si a hotararilor au anihilat o eventuala opozitie a CC si a avocatului poporului destituindu-l.
Mai ramanea sa-l schimbe pe Basescu si apoi pe seful DNA si pe Procurorul General.

Tabara presedinelui, formata in principal de oamenii din SIE, raspinditi in diaspora, a raspuns escaladand conflictul in presa internationala si la UE, cerand ajutor la Bruxelles.

Acestea sunt faptele. Care sunt efectele?
Pe toate canalele se vorbeste despre discreditarea Romaniei. Eu nu cred ca mai era ceva de discreditat, pentru ca guvernantii Romaniei nu au avut nici un credit moral international.

Exista insa un efect benefic.
Politicienii Au dat oficialilor UE posibilitatea sa cunosca mai bine „realitatile romanesti”, adica modul cun „functioneaza” „democratia la comanda”.

Unii erau nedumeriti despre ce se intampla in Romania, de ce nu se agita politicienii din opozite cand se incalca atributiile Parlamentului de catre preseditnele „jucator”.

Preşedintele PE: Consiliul European, cam tăcut în 2009 când Băsescu refuza premierul majorităţii
Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat miercuri că membrii Consiliului European nu au fost la fel de critici ca acum şi în 2009, când preşedintele Traian Băsescu a refuzat să nominalizeze un prim-ministru din partea majorităţii parlamentare de atunci, alegându-l pe Emil Boc în locul lui Klaus Johannis.

„Am fost uimit că criticile privind situația din România au fost atât de puternice acum. I-am spus premierului Ponta că sunt critic față de unele dintre deciziile sale, dar am fost surprins că, în 2009, Consiliul Uniunii Europene a fost cam tăcut când președintele Băsescu, luând în considerare rezultatul alegerilor parlamentare, a refuzat să numească premierul din partea majorității parlamentare. Pentru mine, standardele duble sunt inadmisibile„, a spus, miercuri, Schulz.

„Nu am tăcut atunci când Băsescu l-a numit premier pe Emil Boc în locul lui Klaus Johannis şi nu tac nici acum, când i-am spus premierului Ponta că ordonanţele de urgenţă nu sunt cea mai potrivită modalitate pentru a rezolva problema în țară”, a adăugat preşedintele PE.

Din informarile pe care le fac cele doua tabere oficialilor UE, care pana acum erau indiferenti si informati subiectiv si unilateral de catre loby-ul parlamentarilor europeni romani din partidele din care fac parte, au posibilitatea sa cunoasca ambele versiuni si sa constate ca in Romania „democratia este un moft”.
Ar putea afla ca Monica Macovi a fost cea care a politizat institutia DNA si Procurorul General, incalcand Consitutia.

Ioan Ghişe (PNL): Băsescu, care a pus gheara pe justiţie, e speriat ca nu cumva să pună alţii gheara
„Ea, ca ministru al Justiţiei, a iniţiat o ordonanţă şi i-a şantajat pe parlamentarii PD să o voteze în Parlament, eram de faţă la Comisia juridică când făcea acest şantaj, că dacă nu i se aprobă ordonanţa îşi dă demisia, ea find la acea vreme preferata preşedintelui Traian Băsescu, pentru ca procurorii să fie numiţi de ministrul Justiţiei şi nu de CSM, aşa cum scrie în Constituţie, la articolul 134. Noi avem un Parchet General, respectiv DNA, DIICOT, în mâna preşedintelui Băsescu, respectiv Monica Macovei şi numiţii săi, Kovesi şi Morar, iar aceştia ne oferă spectacole televizate în justiţie, înainte ca persoanele respective să fie trimise în judecată”, a mai afirmat Ghişe.

ARTICOLUL 134
„(1) Consiliul Superior al Magistraturii propune Presedintelui României numirea în functie a judecatorilor si a procurorilor, cu exceptia celor stagiari, în conditiile legii”.

Poate acum vor constata si oficialii UE ca in Romania functioneaza o „democratie originala”, „democratia de comada”.
Poate acum vor acorda mai multa atentie democratizarii, pentru ca nu le-ar conveni ca o populatie europena supusa efectelor crizei economice, sa fie „contaminata” de revolte provocate de autoritarismul politicienilor romani.
Poate acum partidele politice nu vor mai putea adopta orice masura dupa stilul „ciocul mic”, pe considerentul ca au majoritate parlamentara, pentru ca hotararea abuziva a majoritatii nu-i sinonima cu democratia.

Democratia presupune sa se adopte legi si reguli stabile, care se aplica atat la majoritate cat si la minoritate, atat opozitiei cat si celor de la putere.
Nu se schimba regulile de cate ori are chef majoritatea.
Poate din batalia asta castiga romanii si democratia.

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

3 Responses to „Democratie la comanda”!

 1. te înșeli, nimeni nu l-a propus pe Iohannis ca premier.
  PSD și PNL au urlat că-l pun premier pe Iohannis ÎNAINTE de alegeri.
  DUPĂ, adică atunci când contează legal, au „uitat” complet de el.

  • Deceneu says:

   Nu la-au propus pentru ca Basescu a spus ca este atributia lui constitutionala si opozitia nu a contestat la CC. Au acceptat tacit. Tocmai asta-i problema, acceptul tacit este complictate.

 2. „Îmi doresc ca să avem un ministru al justiţiei pentru că poimâine avem rectificarea bugetară şi aici se pune problema de nişte fonduri pentru îndeplinirea MCV. Dacă nu ai ministru care să se bată pentru bugetul Justiţiei, nu cred că se va bate cineva în locul ministrului”, a argumentat Ponta de ce insistă ca Mona Pivniceru să depună, miercuri seară, jurământul de învestire în funcţia de ministru al justiţiei.

%d blogeri au apreciat asta: