Papusarii de carton

Reiau articolul KGB, PAPUSARUL MILIARDARILOR DE CARTON DIN ROMANIA 2007-03-28 – Ziarul „Ziare” – preluat de Adina Mutar din „Ziarul”, pentru ca se pare ca dispare de pe net.

Schema kaghebista de deschidere controlata spre capitalism pentru transformarea statelor comuniste europene in „socialism cu fata umana” s-a desfasurat si in Romania.

Privatizarea, imbogatirea peste noapte, creditele preferentiale, aparitia „baronilor” au fost etape dintr-un program ocult menit sa faca transferul de putere.

SUB ARIPA SOVIETICA

Inca din decembrie ’89, s-a urmarit trecerea Securitatii sub control sovietic. Din interviurile luate de istoricul Alex Stoenescu, puterea de decizie apartinea numai unor civili si militari dovediti ca avusesera legaturi stranse cu serviciile secrete KGB si GRU. Generalul Nicolae Doicaru, de exemplu, care a subordonat Securitatea, de forma, lui Gelu Voican Voiculescu, a dispus dupa interesele dictate de la Moscova. In primul rand a cerut sa i se prezinte directorii unitatilor din care faceau parte ofiteri care lucrau sub acoperire, in strainatate, in domeniul economic.

LIBER LA CONTRABANDA
In ianuarie ’90, au fost abrogate mai multe prevederi referitoare la siguranta nationala, anume la sabotaj, trecerea frauduloasa a frontierei si divulgarea unor secrete privind interesele obstesti. Aceste decizii s-au materializat prin inflorirea contrabandei si spionajului economic.
S-au dat adevarate tunuri din contrabanda cu produse petroliere prin incalcarea embargoului impus Iugoslaviei, operatiune supravegheata de serviciile secrete aservite KGB si GRU. In februarie ’90, s – a stabilit cursul de schimb la 21 de lei pentru 1 dolar SUA, desi valoarea reala era de 60 de lei. Cei care dispuneau de valuta, oamenii de afaceri cu grade sau doar colaboratori ai Securitatii, au dat mari tunuri.

OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT
Tot in ianuarie 1990, s-a infiintat Intreprinderea de comert exterior „Mercur”, in care au fost cooptati profesionisti. In 2006, au aparut in presa informatii despre unul dintre ei: Serban Altangiu, vechi specialist in comertul exterior de pe timpul lui Ceausescu, ulterior director general al societatii Romanoexport SA. El a lucrat la celebrele ICE Prodexport, ICE Eximcoop si ICE Mercur, societati controlate de structurile fostei Securitati. Intre 1980-1988 si 1991-1995, Serban Altangiu a lucrat la societatea mixta romano-germana Karpaten GmbH & Co. KG din Frankfurt. Apoi la SC Mercur Trading SA din Bucuresti, o continuatoare, pe stil nou, a fostei ICE Mercur.

UN GRUP RESTRANS
Prin decret CFSN, la 2 ianuarie ’90, Vasile Voloseniuc a fost numit in functia de presedinte al Bancii Romane de Comert Exterior, devenita Bancorex. Acesta lucrase, conform informatiilor publicate in presa, la celebra ICE Dunarea, alaturi de Gheorghe Crainiceanu, ulterior vicepresedinte al BRCE, Monica Tatoiu, Dan Pascariu, fost vicepresedinte pentru operatiuni internationale al BRCE.

MILIARDARII DE CARTON
Conform lui Alex Stoenescu, bancile, inclusiv BRCE, au acordat la inceput credite preferentiale, pe criterii clientelare, ceea ce a dus la aparitia „miliardarilor de carton”. Un om de incredere era chemat la partid, i se indica o banca de unde primea un credit fabulos, de zeci si sute de milioane de dolari, cu care trebuia sa cumpere intreprinderi si sa le faca rentabile. Intr-un interviu cu Alex Stoenescu, un general SRI a declarat ca, in iulie-octombrie ’90, au primit ordin sa faca o lista cu persoane de incredere dintre colaboratori ai fostei Securitati, cu pregatire economica, pentru a fi pioni in programul de transfer al avutiei nationale.

ULTIMA RUNDA
Schema de preluare a puterii s-a impotmolit cand servicii secrete straine au capusat „capusele” create de KGB si GRU. Unii „oameni de incredere” dintre colaboratori, ofiteri sub acoperire si mafioti au vrut sa iasa din schema. Din batalia intre stat si fostii protejati pierd ambele tabere. Ultima runda o castiga „capusele” serviciilor secrete straine, bancherii care au „sprijinit” capitalismul salbatic in Rusia, Romania si alte state din fostul bloc sovietic.

„DEFAVORIZATII”
La inceputul lui ’90, au fost trecute in rezerva 3.500 de cadre ale aparatului securitatii. Si-au gasit repede de lucru. Primul reprezentant al unei firme germane in Romania a fost col. Gheorghe Ratiu, fost sef al Directiei I a Securitatii. Firmele japoneze, venite incepand cu decembrie ’89, au angajat la greu ofiteri cu profesii de arhitecti, ingineri, recrutand si sefi de promotie ai Academiei Tehnice Militare. Toate firmele de asigurari au angajat consilieri securisti.
Un general SRI a declarat ca in ’90 au primit ordin sa faca o lista cu securisti, cu pregatire economica, pentru a fi pioni in programul de transfer al avutiei nationale.

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: