La alegeri se voteaza „nasul cupolei” nu presedintele României!

Alegerile prezidentiale pun in evidenta, ca o hartie de turnesol, situatia dramatica a luptei pentru putere din România.
Desi functia prezidentiala nu are atributii de putere, fiind o functie de reprezentare, o functie de protocol, batalia este ‘crancena’.
Ce anume face ca lupta sa fie pe viata si pe moarte?
Faptul ca in Romania exista mai multe servicii secrete implicate in viata politica si economica, servicii care traiesc parazitand bugetul si care au nevoie de bani.
Serviciile sunt sub „cupola” CSAT si  cel care le patroneaza este”nasul” de la Cotroceni.
Nu cunosc structura organizatorica, dar dupa cum s-au pozitionat in batalia politica se pare ca unii actioneaza in interiorul tarii, iar altii pe zona externa, si cei din exterior isi spun de dreapta iar cei din tara sunt cei de „stanga”.
In interiror, SRI are diverse specializari, dar exista si servicii la DNA, la vami la armata sau la interne.
In exterior se monitorizeaza oficialii de la Bruxelles, altii se ocupa de orientul mijlociu, de extremul ortient, de Africa si America Latina, de America de Nord sau de vestul Europei. Se pare ca DNA care are ramuri in tara si strainatate unde monitorizeaza si localizeaza pe fugari.
Dreapta politica pare a fi un conglomerat de asemenea grupuri cu responsabilitate in zona externa.
Stanga este organizata in jurul SRI.
UNPR pare a fi cu servicul armatei si basculeaza intre stanga si dreapta.

Toti au afaceri si sunt ahtiati dupa bani.

Romania este ca un „stârv” din care haitele de lupti incearca sa infulece cat mai mult.
Se rup „halci” din bogatia tarii si le ingroapa in paradisuri fiscale, ca animalul care-si ingroapa hrana excedentara.

Lui E Constantinescu nu i s-a putut ierta faptul ca dupa ce s-a angajat sa fie unul de-al lor a batut in retragere.
O asemenea actiune este considerata o mare tradare in lumea lor.

Johannis a intrat in haita si „cand intri in haita trebuie sa urlii ca lupii„.
Johannis avea doua variante:

 1. sa candideze la presedentie si sa renute la a fi sef de partid si la influenta in viata politica, sau
 2. sa ramana sef de partid sa incerce sa coaguleze o majoritate parlamentara cu sanse de a deveni premier, pastrandusi influenta in politica si in guvernare.

Se pare ca nici „dreapta” nici „stanga” nu agreeaza a doua varianta.
Atunci de ce s-a aventurat in politica?
Probabil a fost presat si i s-a impus sa joace un rol, si posibil sa i se fi promis un post de guvernator intr-o viitoare regionalizare.
Stiu ca Johannis isi doreste cu putere sa fie guvernator si resedinta regiunii sa fie la Sibiu. Pentru asta a si intrat in PNL.
Probabil exista reprosuri asupra politicienilor sau chiar presiuni  din occident ca nu sunt promovate persoane credibile si respectabile la varful puterii. Occidentalii nu vor sa aiba ca parteneri de dialog oameni ca Basescu si ca Ponta. Basescu a fost tinut departe de cancelarile occidentale 10 ani.
Promovandul pe Johannis ca presedinte se rezova ce s-a rezovalt cu E Constantinescu: se da un semnal pozitiv in occident, se dau sperante populatiei, se mai castiga timp pana la „dezastrul final”, se distruge un potential lider politic facand din el inca „o mare dezamagire”, se induce populatiei ideea ca in Romania nu se poate face nimic si ca democratia nu functioneaza.

Acum se alege „nasul cupolei” nu se alege presedintele Romaniei.
Se incearca sa se dea o aparenta de democratie, dar nu conteaza cum se voteaza!
Daca nu iese cine trebuie se rezolva cu alte metode: un proces, o demisie, o boala etc…

Reclame

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

5 Responses to La alegeri se voteaza „nasul cupolei” nu presedintele României!

 1. Nu vad SRI-ul de-a stanga tatălui, ci tot la… „de dreapta”. Unealta stalinisto-bolșevică „de dreapta”, DNA, filează și arestează cu SRI-ul.

  De asemenea, nu vad deloc liderul politic „Iohannis”. E o unealtă ușor tembelă, nu tocmai imaculată, ci de-a dreptul… penală.

  Propaganda securistă prostește și amețește aproape tot.

  În timp ce securiștii staliniști ai DNA umflau spectaculos adversari politici, pâmpiștii lui băs vorbeau despre stalinismul PSD-ului.
  Deși este evident că în spatele propagandei securiste stă direct mafia securistă, De-alde Radu Moraru se ceartă pe bloguri cu Maior de la SRI, chipurile ar fi… adversari, iar biata zdența nerra, Robert Turcescu, a urlat în public că e acoperit.

  Cred sincer că mafia securistă s-ar spoi, cum ai mai făcut-o prin Băsescu din 2004, în baioneta luptei anticorupție, totul este ca tinerii intelectuali, proaspeți absolvenți de liceu, să înțeleagă că României îi va fi numai bine dacă mafia securistă rămâne la butoane prin unealta tâmpă de care vorbeam.

  • Deceneu says:

   Au multe afaceri comune. Ce se extrage din economia romaneasca se ingroapa in „gauri negre” din tari exotice. Multi securisti si-au trimis odraslele in vest sa stea „closca” peste bani negrii.

   • Și dacă se au ca frații, de ce PNL-ul a fost „fuzionat” după atacurile DNA, iar PSD-ul e băgat la răcoare în campanie electorală?

    „Nașul cupolei” este Traian Băsescu, iar acum se chinuie să pună o paiață tâmpă în locul lui. Mă gândesc că nu Ponta e cel care-l cheamă pe socru-su la DNA.

    … ăăă… o fi mafia securistă a lui … ăăă… Băsescu!!! 🙂

    • Deceneu says:

     Asa cum am scris nu exista doar doua tabere. Sunt mai multe grupulete care se repozitioneaza si negociaza avantaje.

 2. Caracoancea says:

  1. Propaganda securisto-comunista si de dreapta si de stanga (de parca ar exista stanga si dreapta politica) este aiuritoare si pentru un ins cu ceva cultura (inclusiv politica) darmite pentru acei 75 – 80 % din populatie (facand un joc de cuvinte murdar, sa le spun populai) in stare de semianalfabetism (valabil si pentru internauti).
  2. Cand din starvul numit Romania se va alege praful si pulberea, ce vor face „prietenii” occidentali europeni si americani? Ne vor da un sut in cur? Da!
  3. A mai crede ca Romania se mai poate „vindeca” este o naivitate! De ce? Pentru ca un mort nu se poate vindeca!

%d blogeri au apreciat asta: