Statul politienesc al procurorilor duce spre colaps!

In anii ’90 strategii reformei au decis sa-si imparta averea Romaniei intre ei prin diverse metode, majoritatea abuzive si ilegale.
Multi oameni din „sistem” au primit sarcina sa se implice in afaceri, au primit asigurari ca vor avea sprijin in derularea contractelor si ca vor fi aparati de justitie. Majoritatea erau analfabeti in management si pozitia de privilegiati i-a facut sa fie aroganti-infumurati.  Asta a facut din ei manageri lipsiti de scrupule in relatia cu angajatii.

Imi amintesc ca in anul ’92 cand a aparut legea retrocedarii terenurilor, sora mea s-a prezentat la notariatul, care gestiona si arhiva de carti funciare, sa solicite extras de carte funciara legalizat. Nu i s-a primit cererea pe motiv ca au prea multe solicitari si nu le pot rezolva. Era perioada cand se depuneau cereri pentru restabilirea dreptului de proprietate si la cerere se puteau depune acte doveditoare. Puterea nu doreau sa elibereze documente pentru ca oamenii sa nu aiba dovezi si sa respinga solicitarile. Registrele agricole din ’63 fie erau falsificate, fie erau cu suprafete declarate mai mici de catre proproietari, ca sa se sustraga de la plata cotelor obligatorii. Am facut o scrisoare si am trimis-o prin posta recomandat cu confirmare de primire, in care atentionam ca prin refuzul de a primii cererea se comite un abuz in functie, si am indicat articolul din codul penal care sanctioneaza abuzul. Am solicitat sa inregistreze cererea trimisa prin posta, sa ma programeze si sa ma anunte cu o zi inainte, ca sa pot sa ma prezint sa ridic extrasele.

La momentul respectiv am consultat un avocat cu experienta si am intrebat ce pot sa fac!
Sa reclam abuzul? Raspunsul a fost ca nu rezolv nimic cu reclamatia, pentru ca problema se cunoaste si este una impusa de sus prin sefii ierarhici, iar reclamatia ajunge la acei sefi pentru a fi rezolvata. M-a sfatuit sa incerc sa rezolv pe cale amiabila lucru pe care l-am si facut.

Majoritatea abuzurilor s-au facut cu ordin si cu asigurari ca nu vor exista consecinte.
Tara a fost praduita de numeroase centre independente ale aceluiasi sistem, dar care aplicau o metodologie comuna si care isi acordau sprijin reciproc.
Unii au actionat in plan local, in agricultura, industreie locala, comert, turism etc.., altii au actionat pe filiera sectoriala: petrol, gaze, energie electrica, transporturi etc.. in general sectoare administrate din ministerele din capitala. Au aparut mari latifundiari, dar nu se stie cum au intrat in posesia averilor. Prin toata tara se pot vedea proprietati de terenuri ale unei firme EURO…, majoritatea situate in vecinatatea marilor orase. Nu se stie cine sunt „baietii destepti” si daca au platit impozit pe terenuri, si nu se stie pentru ca secretul datelor de interes public este aparat cu strasnicie de oameni ai „sistemului”.

Pentru a respecta angajamentele justitia trebuia organizata de asa maniera incat sa fie controlata, cel putin in domeniul care se ocupa de fraude economice. Sub pretextul specializarii a aparut PNA si apoi DNA-ul ca structura paralela.
In general omerta a fost respectata!
Asistam acum la arestari pe banda rulanta, pentru fapte care s-au petrecut cu mai multi ani anterior, ceea ce arata ca s-a deschis cutia pandorei.
Nu se stie care-i cauza!
– O variata ar fi ca multe informatii de ilegalitati sa fi ajuns in posesia unor puteri straine care acum fac uz de ele.
– O alta varianta ar fi asaltul „lupilor tineri” frustrati ca ei nu au averi si incearca sa obtina o reimpartire a „prazii”.
Avand acces la informatii fac uz de ele si santajeaza pe proprietari. Asa s-ar explica dosarele la adresa lui Ion Nicolae, sau Vanghelie.
Este clar ca nimeni nu avea cum sa actioneze individual. Trebuiau sa „cotizeze” la autoritile care avizau, la cele care controlau si la cele care ancheteaza. Daca se ajungea la dosar penal cotizatia ajungea si la judecatori. In general batalia s-a dat pe judecatorii de la Curtea Suprema pentru ca ei au ultimul verdict.
Un sistem ierarhizat ce funtioneaza cu disciplina militara poate fi usor controlat, controland sefii de la varf.

Opozitia la autonomie locala este puternica pentru ca pune in pericol chiar existenta noii „burghezii rosii”, formata din „baroni, moguli si oligarhi”.

Degradarea intra in vrie!
Multi functionari de rang inalt au recurs la presiuni asupra subordonatilor sa semenze documente ilegale. Odata cu arestarile pe banda rulanta, functionarii refuza sa-si mai asume raspunderi pe decizii ce pot fi interpretabile. Oricine poate face un denunt si functionarul este oblgat sa-si demonstreze nevinovatia. In situatia asta multi prefera sa evite posturile de conducere, sau mai bine spus toti care sunt cu picioarele pe pamant refuza sa ocupe posturi de conducere, ceea ce face ca societatea sa fie condusa de iresponsabili cu „capul in nori” si fenomenul se autoamplifica. Daca pana acum era batalie pentru sefia deconcentratelor, nu-i exclus sa asistam la o criza de personal si la posturi vacante.
Problema nu se rezolva cu DNA-ul, pentru ca sistemul actual nu face decat sa mute averile de la infractorii actuali la infractorii aspiranti, de la baronii locali la „afaceristii internationali”. Averile confiscate vor intra proprietatea statului si in circuitul „redistribuirii” la noii potentati.

Statul trebuie sa se debaraseze de proprietati.
Trebuie abordata problema realist. Sa li se acorde actualilor improprietariti abuziv un termen de sase luni sa restituie averile si sa beneficieze de anularea oricarei acuzatii. Dupa cele 6 luni, sa-i fie verificata provenienta averilor ‘nesimtite”. Sa fie urmariti fara limita de timp, cei care au devalizat Romania, asa cum sunt urmariti criminalii de razboi de catre evrei.Sa fie puse premii consistente pentru informatii prinvind averile ascunse in strainatate.

Avutia tarii sa fie administrata local si impartita cetatenilor proportional cu varsta si cu contributia in munca, sa se poata forma o clasa mijlocie puternica.
Reforma demarata in anii ’90, cu o alocare preferentiala, face ca Romania sa se indrapte spre o societate de tip latino-american cu toate efectele cunoscute. Daca se continua pe directia in care a pornit Romania se autodistruge. Nu e nevoie de un conflict armat extern ca sa disparem ca natiune.

Reclame

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: