Concentrarea puterii

In societatea romaneasca se constata o concentrarea puterii politice si economice si instituirea unei societati de tip latino-american, sau de tip rusesc.
Fenomenul a fost posibil din cauza ca servicile secrete comuniste au fost foarte dezvoltate, au organizat revolta si schimbarea de regim din ’89, au simulat trecerea la democratiem dar au mentinut controlul asupra societatii, au pastrat monopolul mass-media si au impiedicat retrocedarea proprietatilor imobiliare, au spoliat economia: bancile, padurile, terenuri agricole, societatile comerciale, si regiile autonome in folosul unui caste de privilegiati, de fosti securisti si activiti.
Fenomenul a fost posibil pentru ca societatea a fost dezbinata, manipulata, si apatica, pentru ca societatea civila nu a fost organizata.

O analiza destul de buna la articolul din Bursa sub semnatura lui Radu Sarbu
Studiu de caz: Alegerile din 1996 Oligarhia si alternanta la putere

Sunt servicile secrete in slujba tarii sau in slujba celor de la putere?
Functioneaza servicile secrete democratic sau functioneaza abuziv incalcand intimitatea si drepturile cetatenilor?

Toata societatea romaneasca este una organizata pe principiul mentalitatii de slugi si stapani, inclusit in servicile secrete.
Sigur ca o structura militarizata functioneaza pe principiul „ordinul se executa nu se discuta”, dar in democratie exista si exceptii, respectiv cand ordinul e vadit ca duce la crime gratuite impotriva umanitatii, cand cel care comanda a deraiat de la ceea ce se numeste un om normal.
In traditia bolsevica ce a stat la baza socialismului-comunist din lagarul sovietic, nu existau execeptii.
Din cauza asta un asemenea sistem permite dictatura, permite masacre in masa fara ca executantii sa se considere responsabili, pentru ca ei se considera ca au executat un ordin pe care nu-l puteau refuza fara sa-si puna viata in pericol.
Daca legea ar prevedea exceptii, atunci executantii care incalca legea ar fi responsabili alaturi de cei care au dat ordin.

%d blogeri au apreciat: