Razboiul dintre vest si est se amplifica in Romania!

Numirea premierului scoate in evidenta o lupta surda pentru putere intre acolitii celor din est si a celor din vest.
Occidentul si in special americanii au pierdut teren in 2016 prin mai multe zone ale lumii.
– In Siria mizand pe rebelii care s-au dovedit lipsiti de scrupule, sau de-a dreptul sadici au ratat.
– In Ucraina regiunile din sud-est simpatizeaza cu rusii, iar maidanul nu a adus mari beneficiii.
– Turcia lui Erdogan a schimbat tabara.
– Moldovenii au votat pentru un presedinte pro-rus, dupa ce romanii care s-au declarat pro-occidentali au dezamagit.
– In Romania a revenit la putere PSD-ul dupa ce „dreapta” s-a compromis printr-un comportament lamentabil atat in perioada Basescu cat si dupa.

De ce au avut occidentalii atatea esecuri?
Pentru ca au mizat pe indivizi de slaba calitate, indivizi avizi de putere si lipsiti de scrupule.
Se poate raspunde ca doar ei au fost dispusi sa intre in lupta politica.
Si asta-i adevarat, dar urmatoarea intrebare este de ce?
Pentru ca miza a fost stabilita de oameni de afaceri occidentali, motivatia a fost materialista, reprezentata de avantajele puterii si a atras profitorii.
Oamenii de calitate, cetatenii echilibrati si modesti, nu s-au dat in vant pentru a ajunge la putere ca sa profite de ea.
Poate daca miza ar fi fost ideologica, respectiv reforma societatii prin introducerea democratiei, ar fi existat si idealisti, persoane de calitate dispuse sa se implice.

Pentru multinationale este mai simplu sa faca  afaceri avantajoase cu o putere centralizata nedemocratica si corupta decat cu o putere descentralizata si democratica.
In Romania s-au infiintat ONG-uri care aveau ca obiectiv declarat democratizarea, dar ele au fost populate la varf cu oameni din serviciile secrete, si acestia au blocat dezvoltarea lor. S-au facut proiecte, s-au organizat intalniri si conferinte, dar nu au atras oameni, nu au crescut numeric pentru ca nu au organizat dezbateri pe teme de interes. Nu au organizat mitinguri pentru ca nu au avut proiecte cu miza pentru cetateni.
Se poate spune ca ONG-urile care se ocupa de elemente periferice si de teme fara audienta ca: protectia animalelor, a mediului si a minoritatilor sexuale au mai multi mebrii decat cele care se ocupa de democratie si de justitie, ceea ce demonstreaza ca ele sunt utilizate de putere ca o masa de manevra si pentru a arata occidentului ca exista si in Romania libertatea de asociere si socieate civila.

Occidentul a incercat sa valorifice in Romania ilegalitatile si abuzurile fostilor lideri politici si sa basculeze puterea de partea lui, dar si oamenii racolati de ei de slaba calitate au fost corupti de sistem. Prin comportamentul lor arogant si abuziv si-au pierdut credibiliatea si sustinerea populatiei. Nu se poate eradica coruptia doar cu DNA sau cu o parte din servicii secrete. Oamenii din servicii sunt puternic legati unii de altii prin interese materiale, prin  relatii de afaceri.

Efortul presedintelui de a repeta cea a facut Basescu in 2004 arata ca alegerile nu conteaza si ca majoritatea parlamentara se poate schimba prin refacerea aliantelor, sau prin migrare parlamentara.

De ce nu exista democratie in Romania si de ce nu conteaza rezultatul alegerilor?
Pentru mai multe motive.
– Securitatea a pastrat puterea dupa ’90, a pastrat monopolul media si al afacerilor.
– Privatizarea s-a facut de asa natura incat firmele sa fie controlate de stat, sau de firmele sub acoperire.
– Posturile in care se administreaza bugetele sunt ocupate netransparent, de oameni care nu au responsabilitati clare si care executa ordine.
– Nu s-a constituit nici o alternativa la aripile FSN-iste, o alternativa care sa propuna o oferta credibila pentru cetateni.

Pe scurt centralizarea si sistemul de comanda s-au conservat si chiar s-au amplificat.
Daca nu se sparge monopolul media si nu se face o reforma care sa distruga centralismul si sa mute decizia spre baza, nu se intrevede nimic bun pentru romani.
Nu se pot face reforme democratice fara o sustinere masiva a populatiei, ori pentru populatie nu exista nici o miza. Cei care se declara de dreapta adeptii ai occidentului, nu au propus reforme sociale si administrative prin care populatia sa beneficieze de dreptul de a-si decide soarta pe plan local, si sa nu mai fie la discretia guvernului.

Vom asista in continuare la lupta pentru puterea centralizata.
Se anunta vremuri tulburi si interesante in 2017!

La multi ani!

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

Comentariile sunt închise.