Erorile UE şi ale României!

Una din acţiunile considerate importante de oficalii UE este politica de coeziune între ţări şi între regiuni. Coeziunea este privită sub aspectul standardului de viaţă, motiv pentru care se încearcă apropierea condiţilor de viaţă ale cetăţenilor prin alocarea de fonduri de la ţări dezvoltate spre cele mai puţin dezvoltate. Se încearcă astfel să se reducă migraţia de poulatie din ţări sărace spre ţări bogate apărută odată cu libertatea de mişcare.
Într-un interviu recent la tv un oficial spunea că s-au făcut erori la alocare de fonduri pentru că fondurile au fost cheltuite neglijent, sau nu au fost alocate spre domenii importante şi că se încearcă remedierea procedurilor şi un control mai bun. Ideea aplicării coeziunii are multe similitudini cu ideile comuniste de nivelare a veniturilor.

Ce nu înţeleg oficialii este că diferenţa de standarde de viaţă este consecinţă unor sisteme diferite de administrare şi de funcţionare a puterii.
Nu s-a făcut nimic pentru o uniformizare a valorilor democratice, a libertăţii media, a implicării cetăţenilor în viaţă comunităţii, în realizarea unei funcţionari corecte a separatiei puterilor în stat, în special independenţa justiţiei.
Ştiu unii vor spune că există MCV-ul, dar el este la fel cum e controlul parlamentar al servicilor secrete, adică fără efect.
Nu se poate realiza uniformizarea dacă nu se acţionează asupra cauzelor pentru că acele cauze continuă să producă decalaje.

România o să-şi mărească decalajul faţă de vest dacă îşi menţine centralismul actual şi mai ales dacă se consolideaza un stat al procurorilor şi al servicilor secrete.
Această rezistenţă la reforma ne va scoate din UE cât de curând.
Momentan suntem menţinuţi pentru că au nevoie de resursele noastre şi de poziţia strategică, ultima foarte probabil în scurt timp nu va mai fi un atuu.
Într-o negociere UE-Rusia nu-i exclus să fim utilzati că moneda de schimb.
Vor renunţă uşor la noi dacă noi nu suntem compatibili cu valorile europene şi ne păstrăm modelul centralizat de tip feudal aplicat în Ucraina şi Rusia după căderea URSS.
Partidele securiste româneşti care se revendică occidentale, nu au nici cea mai mică intenţie să schimbe ceva.
Toată camapania PNL şi USR a fost să atace PSD-ul. Nu au propus nici o reforma a puterii şi a administraţiei în sensul să pună puterea sub controlul cetăţenilor şi astfel să prevină actele de corupţie.
Pe ei îi interesează să ajungă la putere, nu-i interesează binele românilor şi viitorul României.

Avem urgentă nevoie de un partid în care să funcţioneze demorcaţia, un partid construit de la bază.

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

2 Responses to Erorile UE şi ale României!

  1. Blotunga says:

    Sunt de acord cu ultima propoziție. În rest se repetă multe lozinci PSD, dar de fapt țara a fost lăudată pentru munca procurorilor. Acum cum e? Plus PSD este cel care continuă să sprijine sistemul feudal și împărțirea centralizată a ciolanului. PNL e cam aceeași mărie cu altă pălărie. Cu USR nu m-am lămurit complet, au mulți oameni care par ok, cu ei pe listă au pornit și cei de la POL care mi se par mai mult decât ok, dar cei de la USR au dat și niște gherle imense, par că nu prea au idei coerente la nivel național.

    • Deceneu says:

      Un partid trebuie judecat dupa idei: obiective si metode, si dupa gradul de democratia din interior. Toate partidele sunt la fel. Nu au idei pentru ca nu vor sa schimbe nimic, si nu au democratie interna pentru ca functioneaza dupa o disciplina si o ierarhie militara, semn ca sunt organizate de oameni cu pregatirea respectiva. Democratia si militaria sunt ca apa si uleiul.