Recensamant

Informatii detaliate despre recansamant, pentru cei care au nelamuriri.
Se inventariaza cladirile, si populatia, stare de sanatate fizica si mintala.
Daca puteti urca scarile si daca aveti discernamant. 🙂

Instrumentar

Ghid completare formulare

UPDATE:
Vad ca si puterea si opozitia incearca sa compromita recensamantul.
Puterea pe ultima suta de metrii a anuntat ca nu se cumuleaza veniturile cu ajutorul de somaj sau cu pensia, ceea ce a facut ca multi recenzori sa renunte, si opozitia prin demonizarea CNP-ului submineaza o actiune planificata inca din 2007. De atunci si pana la declansarea actiunii nu s-a alarmat nimeni ca CNP-ul ar fi o informatie confidentiala.
CNP-ul nu-i semnatura electronica cu care sa certifici o tranzactie comerciala.
In ce lege se spune ca CNP-ul este o informatie confidentiala? Eu nu stiu de nici o lege.
Cand completez bonurile de masa acolo se trece si CNP-ul care ajunge la vanzatorii de la magazin, inpreuna cu numele, prenumele si firma la care lucrezi.
Daca o sa completati liste de sustinere de candidaturi pentru candidati indepenedenti, o sa se ceara CNP-ul, seria si numarul actului de identitate, numele, prenumele si adresa.
Aceleasi date au fost necesare pentru o lista cu locatari de pe scara, ca sa-si dea acordul pentru ca sa-mi montez centrala de apartament, lista care tine loc de hotarare de adunare generala a asociatiei.
Cei care colecteaza liste de sustinere si vanzatorii nu au nici un angajament de confidentialitate pe cand recenzorii au.
Nu poate face nimeni nimic cu CNP-ul.
Orice act de proprietate se incheie la notar care este obligat sa certifice ca persoanele care l-au incheiat sunt cele care sunt trecute in acte. Pe langa CNP se trec si actele de identitate, seria, numarul si data eliberarii, informatii care la recensaman nu se inregistreaza.
Secretul CNP-ului a ramas ca o reminiscenta din vremea comunismului pentu ca atunci totul era secret, si atunci e normal ca ideea sa porneasca de la PSD sustinuta de PDL ambele provenind din FSN.

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

8 Responses to Recensamant

  1. karolina says:

    este obligatoriu cnp si de ce nu inteleg ?
    uni zic ca este obligatoriu si la tv dar carw este adevarul ce mai trebuie declarat

    • Deceneu says:

      Nu mai este obligatoriu pentru ca cei de la INS au acceptat si formulare fara CNP, de teama sa nu compromita actiunea.
      In cazul celor plecati in strainatate probabil ca cei care dadeau relatii despre ei nu aveau de unde sa stie CNP-ul celor plecati.

  2. Bibliotecaru says:

    Dacă observaţi sunt mai multe fişe.
    Baza de date este structurată astfel încât CNP-ul să fie index-cheie, adică nu permite duplicatul şi face legătura între fişe. Faptul că uneori nu se cere CNP-ul nu este relevant, el se află imediat printr-o simplă interogare a bazei de date a Evidenţei Populaţiei. Eu unul nu mă îndoiesc că acest recensământ sunt fişe tip Poliţie Politică pentru întreaga populaţie. Foarte multe întrebări, cum ar fi cu cine eşti concubin şi de când… sau numele firmei la care lucrezi… sau cine este capul familiei, cine are influenţă în familie… nu au cum să aibă o relevanţă statistică, pentru că nu ai cum să aduni numele firmelor sau al concubinilor sau al şefilor în gospodărie… Astfel de informaţii au caracter absolut evident de Poliţie Politică.

    Un recensământ este de fapt un inventar. Rolul lui este de a NUMĂRA câţi cetăţeni se află pe teritoriul unei ţări. În afară de simpla numărare, cu sau fără CNP, restul întrebărilor nu au nimic de-a face cu actul de recenzare. Dacă nu au de-a face cu recensământul, cui folosesc? Să spunem că folosesc statisticii care poate să stabilească foarte exact astfel nişte cifre demografice. Numai că întrebările puse acolo depăşesc cu mult seria indicatorilor demografici operaţi de INS. Şi atunci aceste întrebări cui folosesc? Desigur serviciilor de informaţii.

    Dacă logica mea de mai sus e OK, este evident că datele personale nu numai că nu se distrug după prelucrarea lor statistică, dar mai sunt şi ţinta acestui recensământ.

    Interesantă este sperietoarea cu cele 50 de milioane amendă. Amenda este trântită acolo deşi nu se spune nicăieri cine şi cum trebuie să constate infracţiunea.

    • Deceneu says:

      Nu este un recensamant simplu. Se recenzeaza si locuintele, starea civila, starea de sanatate si gradul de ocupare a populatiei, si migratia.
      Sigur nu ar fi trebuit sa solicite firma la care lucrezi, era suficent domeniu de activitate al firmei.

    • Bibliotecaru says:

      Recensământul înseamnă numărare. Aşa a fost de pe vremea naşterii lui Iisus (căci recensământul l-a adus în iesle)… restul este statistică. Faptul că se realizează o statistică la dimensiune naţională nu este un lucru rău în sine, doar că ea se face urmărind practic o bază de date pentru serviciile de informaţii.

  3. Florin says:

    „Nu poate face nimeni nimic cu CNP-ul”: GRESIT ! Nu ai auzit tu cum s-au facut dosare de credit cu datele altora, inclusiv CNP :)) Deci, mai usor cu darnicia datelor personale !

    • Deceneu says:

      Dosarele de credit au fost facute de cei din banci pentru ca aveau toate datele, CNP dar si seria si actul de identitate. La banca nu ai nevoiede notar, banca isi asuma raspunderea.
      Alte acte de proprietate trebuie intocmite la notar car ear trebui sa raspunda de autenticitatea semnatarilor.

    • Bibliotecaru says:

      @ Florin
      Noi aici vorbim despre stat. Statul poate lua CNP-ul de la Evidenţa Populaţiei. În orice moment serviciul de evidenţă a populaţiei poate extrage din bazele de date informaţiile de tipul numărul populaţiei, cât bărbaţi şi cât femei, împărţirea pe grupe de vârste, câţi căsătoriţi, câţi divorţaţi, câţi, unde şi când s-au mutat cu casa…

      Cel care colectează datele poate face dosare de credit false, dar numai şi numai cu aportul unui complice la bancă… că altfel nu poate să folosească cardul de identitate fără titularul în persoană, plus că are nevoie de o copie pentru dosar.