Diversiune cu documente Wikileaks ?

Viata politica romaneasca se precipita subit prin „inundarea” mass-media cu telegrame Wikileaks.

O versiune ar fi ca puterea a trecut la atac, pentru ca telegramele sau textele selectate vizeaza opozitia si mogulii, respectiv adversarii lui Basescu, si au aparut in presa proprezidentiala.
Cornel Nistorescu a semnat un contractul cu Wikileacs si Realitatea Tv a realizat un interviu, dar HotNews „fura startul”. Sa fie o diversiune sau o „tradare” a noii conduceri a trustului Realitatea Tv?

Mihai Voicu a evitatat sa comenteze apreciind ca telegramele nu sunt autentificate. I s-a replicat ca nu sunt nici contestate.
Si PSD-istii au adoptat aceeasi atitudine, semn ca au niste informatii, ca se incearca manipularea prin intercalarea de paragrafe manipulatorii in textul original si ca ele au fost selectate.

Stilul in care cablogramele au „inundat” spatiul mediatic, este o caracteristica originala romaneasca a „fenomenului” Wikileaks.
Posibil sa fie o diversiune prin care servicile de informatii sa incerce sa discretiteze aparitia documentelor autentice. Daca aceste „scurgeri” de documente se dovedesc false, atunci credibilitatea documentelor originale ar fi pusa sub semnul intrebarii si efectul lor aproape null.
Posibil sa fie „furat startul” ca sa inunde mass-media cu cablograme cu continut de cancan, sa provoace o saturatie si apoi cand apar cele cu continut important, ele nu vor mai avea audienta si nici efectul scontat, respectiv un „bruiaj” mediatic sau o ingropare a autenticului in „maculatura”.

Posibil sa fie o abatere a atentiei de la arestarile din vami, pentru a musamaliza actiunea, sa nu se mai intrebe lumea cine-i „regina”.

„Rufele se spala in public”
Un lucru este cert, multe informatii reprezinta opinile romanilor despre politicienii romani, adica noi despre noi.

Aflam lucruri cunoscute despre ingrijorarile oficialilor de la UE.

„Dorina Nastase, seful sectiei politice a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, ne-a spus ca CE era ingrijorata de recenta intensificare a activitatilor infractionale, dar si de numirea in functii la nivel inalt (inclusiv ministri adjuncti si sefi ai unor agentii guvernamentale cheie) a unor persoane cu trecut penal, de asteptarea unor investigatii de coruptie si chiar de presupusele legaturi dintre politicieni si lumea interlopa”.

„Nastase a facut aluzie la existenta unor rapoarte informale ale UE care, cu mai mult de un an in urma, prognozeaza ca – in conditii de dificultati economice si de crestere a coruptiei – anumite institutii ale statului roman ar putea risca sa fie capturate de grupuri de crima organizata. In acelasi timp, a declarat aceasta, au existat asteptari ca miscarile sociale s-ar putea intensifica in urma reducerilor bugetare”.

Aflam ca Basescu stie ce este in dosare si se implica in mersul justitie, hotarand daca sa dea drumul sau nu la dosare in public, asa cum se fac si descinderile „televizate”.

Basescu ar fi replicat taios: «Nu ma faceti sa dau drumul la aceste dosare in public – fiecare dintre plangerile penale impotriva lui Nastase sunt de la oameni din partidul vostru, nu al meu».

.
Se demonstreaza ca decizile strategice militare, de achizitie a avioanelor F16 se iau de catre Basescu fara consultarea specialistilor din ministerul apararii si in dispretul clasei politice.

Despre Deceneu
"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rău, ci de aceia care îi privesc şi refuză să intervina.” - Albert Einstein

10 Responses to Diversiune cu documente Wikileaks ?

  1. TANO says:

    IN CONCLUZIE, AFLAM CA POPORUL ASTA A ALES BINE IN DECEMBRIE 2009

  2. Majoritarul says:

    Ai remarcat bine, toata bazaconia asta cu Wikileaks nu este nimic altceva decat praf in ochii romanilor si cum cei care nu stiu sa citeasca printre randuri este covarsitor ca de fiecare data o sa tina si pacaleala asta.
    In ceea ce priveste vamile, nu cred ca ii deranja cu ceva ca se intreaba lumea „cine-i regina” atata vreme cat logica e rupta la mijocul lantului, s-au arestat pionii si lumea se intreaba de regina fara insa a-si da semaa ca de la pioni la regina nu se poate ajunge. Cata vreme nu ne intrebam cine sunt celelalte piese, totul va fi bine ascuns.
    Referitor la achizitia de F-16 „declasificata” de Wikileaks … scandalul a existat si cand s-a pus problema ca F-16 second hand costa la fel ca Gripen nou-noutz care colac peste pupaza este si mai perfomant decat avionul american, dar pe cine a interesat? poate dor pe suedezi.

    • Deceneu says:

      Cum vor repune in functiune angrenajul daca-l dezmembreaza?
      Nu asta-i intentia. Se lucreaza doar la imagine.

      Sigur ca numai suedezii au protestat la contractul cu F16. Politicienii din opozitie nu au avut nici o parere.

      Cand s-a pus problema privatizarii IAR Brasov sa faca elicoptere de atac, PSD-ul a initiat contractul si cand au ajuns in opozitie s-au opus, pentru ca nu mai puteau benficia de „comision”. Cei mai inversunati adversari au fost insa, Berceanu si Basescu membrii in guvern, in conditile in care ministrul apararii era colegul lor de partid Babiuc, si acum se dau mari proamericani.
      Atunci ei sustineau interesele francezilor, iar fabrica de elicoptere din Romania ar fi fost o concurenta pentru Eurocopter.

  3. Majoritarul says:

    Angrenajul? Nu-l dezmembreaza nimeni, el functioneaza ca si inainte in parametrii maximi. Ma refer aici la angrenajul comisioanelor si privatizarilor sau investitiilor conditionate de filozofia „si mie ce-mi iese?”.
    Este singurul angrenaj care ii intereseaza, pe toate celelalte au impresia ca le pot cumpara.

  4. octaaa says:

    Eu cred ca ce se aude e destul de adevarat.
    La fel cum am crezut si in veridicitatea stenogramelor PSD din 2004. De care azi a uitat toata lumea.

    Dar bineinteles nu am certitudini.

    Insa ce mi se pare revoltator e faptul ca la noi toti se duc sa spuna tot ce au pe suflet la ambasada SUA. Asta imi suna a … vasalitate fata de americani.
    Ceea ce nu mi se pare tocmai in regula.

    • Deceneu says:

      Si eu cred ca sunt adevarate, dar probabil prima serie este selectata si probabil a fost facuta cu intentia sa-i faca pe cei implicati sa recunoasca autenticitatea.
      Prea seamana cu deconspirarea fostilor detinuti politici care au fost nevoiti se semneze sub presiune un angajament, si apoi au fost aratati ca mari informatori. Ofiterii si procurorii au fost ignorati.

  5. TANO says:

    nu stiu de ce dar eu am senzatia ca toata jmecheria asta vine de la cotroceni. imi da batai de cap un fragment din interviul dat la realitatea tv. analizand astazi acel fragment ne dam seama ca basescu stia ce contin aceste telegrame inainte de a fii publicate ”vom afla si cine merge cu turnatul la ambasada americana”- T.BASESCU

    • Deceneu says:

      ERa clar ca internetul este monitorizat ca „BigBrother”. Basescu n ua facut decat sa confirme banuielile.

  6. snake says:

    Nu’s cum se face da’ „cablogramele” ataca mai mult opozitia basesciana! aici deja suna a manipulare crasa pt cine are ochi sa vada si sa faca anumite rationamente! noutati? doar 2! (pt mine) caci restul le stiam din presa!!!!
    1. se face coada la ambasada USA ca sa se toarne vremelnicii nostri politicieni intre ei. oribil, dezgustator, scabros pt un adult, darami-te pt un politician, procuror general al Romaniei sau procuror al DNA!
    2. de ce Base a propus o activitate mai serioasa a FBI asa cum o are CIA?
    restul sunt barfe de cancan!